Nagelsmann beredt til å ta litt ekstra risiko

Leipzig-manageren har lagt slagplanen for hvordan hans mannskap skal ta igjen Liverpools tomålsledelse.

9. mar 2021 kl 23.06Einar Kvande

Liverpool leder 2-0 foran returoppgjøret mot RB Leipzig i morgen kveld, og selv om begge kampene spilles på Puskas Arena tar Jürgen Klopps mannskap med seg to viktige bortemål inn i returkampen.

Leipzig hadde imidlertid mange scoringssjanser i det første oppgjøret for tre uker siden, men tyske forsvarstabber førte til at Mohamed Salah og Sadio Mané kunne gi Liverpool overtaket foran returoppgjøret.

– Vi må ta igjen en tomålsledelse, så vi må ta litt ekstra risiko, men ikke for mye, uttale Leipzig-manager Julian Nagelsmann under sin pressekonferanse i dag.

–Det betyr at vi gjør noen forandringer. Vi må angripe for å ta igjen de to målene, men vi må angripe uten å være naive, og selvsagt uten å åpne opp hele forsvaret vårt. Vi må forsvare vårt eget mål. 

– Vi fokuserer på den leksen vi lærte i det første oppgjøret. Foruten de to målene var det også andre ting vi kunne ha vært bedre på.

Har dårlige odds

Bare en gang i europacupens historie har et lag gått videre etter å ha tapt hjemmekampen med to mål eller mer. Det var da Manchester United eliminerte Paris Saint-Germain i 1/8-finalen for to år siden.

– Vi har ikke analysert den kampen, eller motivert oss ved å se opptak av den, da disse kampene ikke har noen innflytelse på vår egen kamp. Men alle spillerne vet at rarere ting har skjedd enn at et fotballag kan ta igjen et par mål. 

– Vi vet det er en vanskelig oppgave. Vi har ikke snakket om resultatene til Liverpool. Vi tapte den første kampen. For oss betyr det ingenting at Liverpool tapte mot Everton og Fulham. Vi har den nødvendige respekten for Liverpool fordi vi tapte den første kampen.

I motsetning til Liverpool har Leipzig vunnet fire strake ligakamper etter at de tapte det første oppgjøret mellom lagene. De har også fått en rekke nøkkelspillere tilbake fra skader, selv om venstreback Angelino ikke kan spille onsdagens kamp.

– Det er fint vi har valgmuligheter. Vi har spisser med selvtillit, uttalte Nagelsmann.

– Kvaliteten var den samme for tre uker siden, men jeg tror vi har bedre selvtillit nå. Når en spiller har selvtillit opptrer han annerledes ute på banen. Vi tror på oss selv, og selv om Liverpool har hatt svake resultater i sin egen liga, så er vi likevel ikke favoritter. Vi er utfordreren. 

Liverpool - RB Leipzig på Puskas Arena i Budapest har avspark klokken 21.00 onsdag kveld, og blir vist direkte på V Sport 1 og Viaplay

Har du innspill til journalisten?
[email protected]