Begge parter ser på en ny kontrakt som uunngåelig – men ikke forvent at det skjer når han blir 18 på søndag

Jürgen Klopp hadde egentlig ikke tenkt å sende Harvey Elliott på lån denne sesongen, men situasjonen med Xherdan Shaqiri gjorde at det ble endringer.

Den britiske journalisten David Lynchhar jobbet med Liverpool i en årrekke, og har vist at han er en av journalistene med gode kilder og bra kredibilitet på dekningen av klubben i våre hjerter. Derfor er vi stolt over at han nå skal skrive spalten «På innsiden med David Lynch» for oss. 

Som om ikke sesongen hans har vært imponerende nok allerede, har Harvey Elliott også klart å bidra til mål under en landskamppause som egentlig ikke skulle inneholde kamper.

Da denne helgens landskamper i EM-kvalifiseringen mot Malta, Wales og Slovenia ble avlyst på grunn av Covid-19, møttes isteden England U19 til treningsleir på St George's Park.

De fikk en uventet kamp lørdag ettermiddag med en kjapt arrangert treningskamp mot Arsenals U23-lag.

Elliott viste at han fortsatt holder formen, og bidro med sin vanlige assist da Ian Fosters lag vant kampen 6–1.

Det er verdt å merke seg at Liverpools unggutt også kan spille for England U18 og U17, som også møttes denne uka.

Shaqiri ble avgjørende

Men det at han ikke bare spiller, men faktisk også påvirker kamper på et høyere nivå burde kanskje ikke komme som noen overraskelse. Han har trivdes som plommen i egget når han har fått muligheten til seniorfotball i Blackburn denne sesongen.

Jürgen Klopp hadde ikke i utgangspunktet planlagt å sende tenåringen bort denne sesongen, og hadde isteden håpet at han skulle få bygget på minuttene han fikk i sesongen der han var med å hente trofeer fra Premier League, UEFA Super Cup og Club World Cup til klubbens utstillingskabinett.

Men da de mislyktes med å finne en ny klubb til Xherdan Shaqiri, ville det vært dumt å avslå et attraktivt lånetilbud fra Blackburn, der manager Tony Mowbray er velkjent for å gi unggutter en sjanse.

Rovers-sjefen har virkelig levd opp til sitt rykte så langt, og har gitt Elliott 2323 minutter med Championship-fotball slik at han kan utvikle seg.

Og det er ikke bare slik at Elliott har fått med seg verdifull erfaring, han har også befestet plassen som Blackburns største kreative trussel i prosessen.

Det er ikke bare slik at Elliott har fått med seg verdifull erfaring, han har også befestet plassen som Blackburns største kreative trussel i prosessen.

I tillegg til å ha scoret fem mål, har 17-åringen også bidratt med 10 assist i Championship – et tall som kun Norwich-stjernen Emiliano Buendia kan matche med 11.

Ikke bare er argentineren sju år eldre og en som tidligere har spilt regelmessig i Premier League, han spiller også for laget som ser ut til å vinne divisjonen – ikke som Blackburn, som er midt på tabellen.

Venter med utvidet kontrakt

Det er av disse grunnene Liverpool er så opptatt av å sikret at Elliott holder seg på Anfield på lang sikt. Med 18-årsdagen på søndag (4. april), vil han ifølge Fifas regler få muligheten til å signere en lengre kontrakt enn de tre årene han fikk i sin første profesjonelle kontrakten da han fylte 17.

Til tross for det, kan man ikke forvente noen rask offentliggjøring. De røde insisterer på at de ikke vil forhaste seg med å forhandle frem nye avtaler før sommeren, og at det vil bli justert sammen med andre i troppen.

Også spillerens representanter er enig i dette, og mener det ikke er noe behov for noen distraksjon resten av denne sesongen som har vist seg å være så verdifull når det kommer til utvikling, spesielt siden begge parter ser på en ny kontrakt som uunngåelig.

De går også et steg videre faktisk, og antyder at Elliott ikke bare har forpliktet seg til å utvide avtalen denne gangen, men at han i det stille har satt seg som mål om å bli en legende i klubben han alltid har vært fan av.

SAMLER POKALER: Harvey Elliott har allerede sopt med seg trofeer for Liverpool.

SAMLER POKALER: Harvey Elliott har allerede sopt med seg trofeer for Liverpool.

De antyder at Elliott ikke bare har forpliktet seg til å utvide avtalen denne gangen, men at han i det stille har satt seg som mål om å bli en legende i klubben

Han vet selvfølgelig at det er mye jobb som skal gjøres for å komme dit, men har håp om at reisen til å bli en Anfield-storhet kan begynne neste sesong.

At Liverpool selger spillere som Shaqiri og Divock Origi vil bli nøkkelfaktorer for det, men det er forventet at fansens retur til arenaene burde gi mer penger på overgangsmarkedet denne sommeren, og at det vil bli enklere å kvitte seg med spillere.

Hvis det skjer, kan røde fans få se enda nærmere på stortalentet klubben har tilgjengelig.