– Jeg våknet av at telefonen min ringte i ett sett

Ibrahima Konate om hvordan dagen har vært, etter at det ble kjent at den unge midtstopperen er ønsket i Liverpool.

29. mar 2021 kl 17.00Einar Kvande

Mandag morgen kom meldingen om at Liverpool forsøker å sikre seg RB Leipzig-forsvareren Ibrahima Konate for rundt 34 millioner pund. Midtstopperen er for øyeblikket opptatt med gruppespillet i U21-EM i Ungarn. Frankrike tapte 1-0 for Danmark i sin første kamp i turneringen, men slo tilbake mot Russland på søndag, da de vant 2-0. Neste kamp er mot Island onsdag ettermiddag.

– Jeg våknet av at telefonen min ringte i ett sett. Jeg ønsket bare å fortelle de som ringte at de skulle la meg være i fred, da jeg spilte i går og var trøtt, sier Konate til L'Equipe.

– Skal jeg være ærlig, så bryr jeg meg ikke om dette. Jeg kan ikke fokusere på dette. Jeg har et europamesterskap å konsentrere meg om, og deretter returnerer jeg til klubben min. Jeg må fokusere på dette, og ikke på andre ting, legger 21-åringen til.

Kan få konkurranse fra Premier League-klubber

Liverpool kan innfri utkjøpsklausulen i Konates kontrakt med RB Leipzig, men ifølge Daily Mail kan Anfield-klubben få konkurranse om franskmannen fra Premier League-rivalene Manchester United, Chelsea og Arsenal. 

Konate kom til RB Leipzig fra franske Sochaux i 2017. Bundesliga-ekspert Eivind Bisgaard Sundet mener at den unge franskmannen har et enormt potensial. 

– I tillegg til det fysiske er han god til å lese spillet, og han er veldig god med ball. Han var midtbanespiller fram til han var 16-17 år, og har en veldig god pasningsfot. Jeg er overrasket over at det har gått så trått de siste par sesongene, men det er fordi han har slitt med skader og ikke fått jevnt med spilletid, uttalte Bisgaard Sundet til Liverpool.no tidligere i dag.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]