Hevder Liverpool vurderer å selge hele fem førstelagsspillere i sommer

Liverpool må trolig selge for å kjøpe i sommer.

16. apr 2021 kl 10.28Jens Bessesen

Journalist Kevin Palmer, som tidligere har truffet godt på transfers, trekker i en artikkel for Teamtalk frem fem spillere Liverpool kan vurdere å selge i sommer. 

Palmer hevder Liverpool kan være villige til å lytte til bud på Joel Matip, Alex Oxlade-Chamberlain, Xherdan Shaqiri, Naby Keita og Divock Origi for å få råd til å hente inn nye spillere i troppen. 

Hvem skal inn?

Palmer skriver som David Ornstein i The Athletic meldte for noen uker siden at RB Leipzig-stopper Ibrahima Konate står øverst på ønskelisten til Jürgen Klopp når det gjelder nye forsvarsspillere.

Spørsmålet er om Liverpool ønsker å punge ut 34 millioner pund for franskmannen, etter at Ozan Kabak har imponert på sitt låneopphold. Liverpool har mulighet til å hente tyrkeren for 18 millioner pund fra Schalke i sommer.

«Kabak har markert seg i hjertet av et skadeskutt Liverpool-forsvar, og han kan rykke forbi Konate hvis Klopp må velge mellom de to. Men alt kan endre seg dersom noen store navn forlater Liverpool i sommer og sørger for ekstra midler til kjøp», skriver Palmer. 

Tror ikke på ryddesalg

Liverpool.no snakket i påsken med The Athletic-journalist James Pearce om mulige kjøp og salg i sommer. Han sa det er vanskelig å si hvem som kommer inn. 

– Akkurat nå vet ingen om det blir Konate eller Kabak - eller begge to, sa Pearce.

Pearce er klar på at det igjen kommer til å bli sånn at Liverpool vil måtte selge for å bruke penger, og han tror ikke det kommer til å bli et voldsomt ryddesalg i spillerstallen. Ifølge Pearce er det mye som er opptil spillerne selv. De som vil dra får lov til å dra fordi Klopp hater å ha folk som ikke vil være der.

– Han er ekstremt opptatt av det å ha en samlet gruppe og et godt forhold med spillerne, sier Pearce til Liverpool.no.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]