James Pearce: – Akkurat nå vet ingen om det blir Konate eller Kabak - eller begge to

Vi har snakket med James Pearce om siste nytt rundt den mulige Ibrahima Konate-overgangen.

30. mar 2021 kl 10.54Jens Bessesen

David Ornstein i The Athletic avslørte mandag i sin ukentlige spalte at Liverpool er i ferd med å kjøpe Ibrahima Konate fra RB Leipzig. Liverpool ønsker å ha 21-åringen i stallen så fort som mulig, og selv om det gjenstår detaljer sier kilder i Tyskland at Liverpool er klart fremst i køen, i konkurranse med andre klubber i Premier League.

Liverpool ser ut til å måtte punge ut utkjøpsklausulen som er på drøye 34 millioner pund. 

Midtstopperen er for øyeblikket på landslagsoppdrag med Frankrikes U21-landslag. Konate regnes for å være blant verdens største stoppertalenter. Han kom til RB Leipzig fra franske Sochaux i 2017.

Pearce: – Ikke en «done deal»

Vi snakket mandag kveld med Ornsteins kollega James Pearce, journalisten som kanskje har best innsikt i Liverpool FC, som kunne si litt mer om hvordan situasjonen er.

– Som min kollega Ornstein i Athletic skriver, er Konate den midtstopperen Liverpool vil pushe for. Han passer inn fordi han er ung og et stort og spennende talent. Han er rask og sterk og god i lufta, noe Liverpool har savnet uten van Dijk og Matip. Og så har han farten man trenger for å spille i Klopps høye forsvarslinje, sier Pearce til liverpool.no. 

Informasjonen til The Athletic er at samtalene mellom partene er kommet videre fra innledende fase, men at mye gjenstår.

– Det er ikke en «done deal», så det er ikke hundre prosent sikkert at han blir Liverpool-spiller. Men Ornstein er overbevist om at han er den stopperen Liverpool vil gå for, sier Pearce. 

– Hva vil dette bety for Ozan Kabaks fremtid?

– Jeg har prøvd å finne svaret på det spørsmålet, men akkurat nå vet ingen om det blir Konate eller Kabak - eller begge to, sier Pearce.

Kabak er for øyeblikket på lån fra Schalke, men Liverpool har mulighet til å gjøre overgangen permanent for en prislapp på 18 millioner pund pluss ytterligere klausuler. Ifølge The Athletic må de bestemme seg innen juni for om de vil slå til på avtalen.

Snakket om ryktene

Konate snakket mandag ettermiddag om hvordan dagen har vært, etter at det ble kjent at den unge midtstopperen er ønsket i Liverpool.

– Jeg våknet av at telefonen min ringte i ett sett. Jeg ønsket bare å fortelle de som ringte at de skulle la meg være i fred, da jeg spilte i går og var trøtt, sier Konate til L'Equipe.

– Skal jeg være ærlig, så bryr jeg meg ikke om dette. Jeg kan ikke fokusere på dette. Jeg har et europamesterskap å konsentrere meg om, og deretter returnerer jeg til klubben min. Jeg må fokusere på dette, og ikke på andre ting, legger 21-åringen til.

– Prisen er «fair enough»

Eivind Bisgaard Sundet, som kommenterer Bundesliga for Viasat, sier Konate er er enormt talent.

– Han har et enormt potensial. Når han er i form er han en utrolig god forsvarsspiller, og bedre enn makkeren Upamecano, sier han til liverpool.no.

Sundet mener den angivelige prislappen på 34 millioner pund høres ut som en grei sum.

– Det er ganske mye for en forsvarsspiller, men ikke så mye hvis du får verdens beste. Prisen er «fair enough», sier Sundet.

Konate regnes som et av verdens største stoppertalenter. Han er stor og sterk og samtidig meget hurtig, i tillegg til å være god med ballen. Men en stor utfordring har vært skadeproblemene.

– I tillegg til det fysiske er han god til å lese spillet, og han er veldig god med ball. Han var midtbanespiller fram til han var 16-17 år, og har en veldig god pasningsfot. Jeg er overrasket over at det har gått så trått de siste par sesongene, men det er fordi han ikke har kommet seg tilbake fra skadene og ikke fått jevnt med spilletid, sier han. 

Kommentatoren mener Konate er en mye bedre spiller enn Ozan Kabak.

– Jeg synes Konate er mye bedre på alt. Kabak er en god duellspiller og er ok på andre ting, mens Konate har absolutt alt. Det stilles høye forventninger, og klarer han å bli skadefri tror jeg det kan bli virkelig bra.