Så mye håvet Liverpool inn på Champions League i år

Fikk ikke like mye premiepenger som tidligere år.

16. apr 2021 kl 08.44Jens Bessesen

Liverpool klarte ikke følge opp de solide summene fra foregående sesonger når det kommer til premiepenger fra Champions League denne sesongen, men ifølge Chris Bascombe i The Telegraph er de nærmest garantert å ha tjent minst 40 millioner pund i turneringen denne sesongen. Hvor mye det nøyaktig blir avhenger av hvordan de to gjenværende engelske lagene gjør det i semifinalen og en eventuell finale.

Det er en solid nedgang i premiepenger fra foregående sesonger, trolig mye takket være pandemien. Ifølge The Telegraph tjente klubben 71,5 millioner pund da de nådde finalen for tre år siden.

Da de vant året etter ramlet det inn hele 95,5 millioner pund på klubbkontoen, mens det i fjor kom inn 71,3 millioner pund selv om eventyret endte allerede i åttedelsfinalen. 

Har tapt store summer

Totalt på fire år tilbake i det gode selskap har klubben dermed tjent 280 millioner pund, og med en pandemi som fremdeles gjør stor skade for økonomien, vil deltakelse i neste års turnering bli svært viktig. Det er estimert at Liverpool FC har tapt 120 millioner pund det siste året som følge av koronaen.

Økonomisk regner man ifølge Bascombe med at klubben vil klare seg greit om det ikke skulle bli topp fire denne sesongen. FSG solgte nylig ti prosent av selskapet til RedBird Capital for å styrke den økonomiske tryggheten etter pandemiens herjinger, og Liverpool FC vil ikke havne i en liknende situasjon som da de var ledet av George Gillett og Tom Hicks for ti år siden.

Topp fire viktig

Men et problem kan bli å tiltrekke seg de beste spillerne, både med tanke på overgangssum og status. Jürgen Klopp har tidligere uttalt at han ikke ønsker seg spillere som kun vil komme til Liverpool om klubben er med i Champions League, men Bascombe er klar på at klubben vil lide om det ikke blir topp fire i år.

Liverpool.no skrev nylig om sjansene LFC har til å ta seg inn blant de fire beste. De er gode, skal vi tro kalkulatoren.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]