– Salah vil ikke presse for en overgang, men han er bekymret

Mohamed Salahs kontrakt går ut i 2023.

14. apr 2021 kl 09.45Arild Skjæveland

Sommeren 2023 går Mohamed Salahs kontrakt ut. At så viktig og profilert spiller skal gå inn i neste sesong med under to år igjen av kontrakten vil være oppsiktsvekkende, og det begynner å haste litt for å få løst kontraktssituasjonen til lagets toppscorer.

Salah er kanskje den spilleren de røde kunne fått mest penger for ved et salg, men koronapandemien har snudd opp-ned på ting. Til sommeren fyller han 29 år, og det er lite tenkelig at storklubbene vil bruke så store penger på en spiller i den alderen slik økonomien og situasjonen er nå.

The Athletic har i dag en lang og innsiktsfull sak om Rami Abbas Issa, og rollen hans som advokat og rådgiver for Salah. I den saken, som i hovedsak handler om veien hans til «agent», er også Mo sin fremtid tema. 

– Vil ikke presse for en overgang

Salah har denne sesongen gitt intervju med spanske AS, der han flørtet med de spanske storklubbene. Det var det første tegnet på at alt kanskje ikke var som det skulle.

Simon Hughes skriver at avgjørelsen om å gi intervjuet ble tatt fordi Liverpool ikke så på kontraktsforhandlingene som en hastesak. Når kontrakten hans går ut i 2023, vil han være 31 år gammel.

The Athletic har blitt fortalt at Salah ikke har planer om å presse på for en overgang til en annen klubb, men at han er bekymret over indikasjonene fra Liverpool, som kan tyde på at de kanskje ser ulikt på fremtiden.

Liverpool har vært avventende til å gi en ny stor kontrakt til en spiller som snart fyller 29 år midt i pandemien, når det fortsatt er en del tid igjen på hans nåværende avtale.

Det er lite som tyder på at Salah er samme type – men Arsenals problemer med langtidskontraktene de har gitt til Mesut Özil, og nå Pierre-Emerick Aubameyang – kan vise hvorfor de er forsiktige.

Liverpool - Real Madrid spilles kl. 21.00, og vises på TV 2 Sport Premium, Sumo og Viaplay.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]