Fabrizio Romano:Ibrahima Konate skal være så godt som klar for Liverpool

Transferjournalist Fabrizio Romano sier Ibrahima Konate nærmer seg Liverpool.

23. apr 2021 kl 19.39Jens Bessesen

Transferjournalisten Fabrizio Romano, som har bedre innsikt enn de fleste på overgangsmarkedet, skriver fredag kveld at den franske midtstopperen Ibrahima Konates (21) overgang fra RB Leipzig til Liverpool nærmer seg «here we go», det vil si at den straks skal være i orden.

Ifølge Romano er det enighet om en femårskontrakt, og Liverpool vil betale RB Leipzig utkjøpsklausulen som er på drøye 30 millioner pund i løpet av de neste dagene. 

Usikkert om det blir Konate eller Kabak - eller begge

David Ornstein i The Athletic avslørte i slutten av mars at Liverpool er i ferd med å kjøpe Ibrahima Konate fra RB Leipzig. Liverpool ønsker å ha 21-åringen i stallen så fort som mulig, og selv om det gjenstår detaljer sa kilder i Tyskland at Liverpool var klart fremst i køen, i konkurranse med andre klubber i Premier League.

I den forbindelse snakket vi med Ornsteins kollega James Pearce, journalisten som kanskje har best innsikt i Liverpool FC, som kunne si litt mer om hvordan situasjonen er.

– Som min kollega Ornstein i Athletic skriver, er Konate den midtstopperen Liverpool vil pushe for. Han passer inn fordi han er ung og et stort og spennende talent. Han er rask og sterk og god i lufta, noe Liverpool har savnet uten van Dijk og Matip. Og så har han farten man trenger for å spille i Klopps høye forsvarslinje, sa Pearce til liverpool.no. 

– Hva vil dette bety for Ozan Kabaks fremtid?

– Jeg har prøvd å finne svaret på det spørsmålet, men akkurat nå vet ingen om det blir Konate eller Kabak - eller begge to, sier Pearce.

Kabak er for øyeblikket på lån fra Schalke, men Liverpool har mulighet til å gjøre overgangen permanent for en prislapp på 18 millioner pund pluss ytterligere klausuler. Ifølge The Athletic må de bestemme seg innen juni for om de vil slå til på avtalen.

– Prisen er «fair enough»

Eivind Bisgaard Sundet, som kommenterer Bundesliga for Viasat, mener Konate er er enormt talent.

– Han har et enormt potensial. Når han er i form er han en utrolig god forsvarsspiller, og bedre enn makkeren Upamecano, sa han til liverpool.no for noen uker siden.

Sundet mener den angivelige prislappen på drøyt 30 millioner pund høres ut som en grei sum.

– Det er ganske mye for en forsvarsspiller, men ikke så mye hvis du får verdens beste. Prisen er «fair enough», sier Sundet.

Konate regnes som et av verdens største stoppertalenter. Han er stor og sterk og samtidig meget hurtig, i tillegg til å være god med ballen. Men en stor utfordring har vært skadeproblemene.

– I tillegg til det fysiske er han god til å lese spillet, og han er veldig god med ball. Han var midtbanespiller fram til han var 16-17 år, og har en veldig god pasningsfot. Jeg er overrasket over at det har gått så trått de siste par sesongene, men det er fordi han ikke har kommet seg tilbake fra skadene og ikke fått jevnt med spilletid, sier han. 

Kommentatoren mener Konate er en mye bedre spiller enn Ozan Kabak.

– Jeg synes Konate er mye bedre på alt. Kabak er en god duellspiller og er ok på andre ting, mens Konate har absolutt alt. Det stilles høye forventninger, og klarer han å bli skadefri tror jeg det kan bli virkelig bra.