Real Madrid må klare seg uten nok en forsvarer på Anfield

Lucas Vazquez sin sesong er over.

12. apr 2021 kl 08.36Arild Skjæveland

Lørdag kveld vant Real Madrid «El Classico» mot Barcelona 2-1, og det gjør at det er helt åpent i kampen om ligatittelen i Spania. Det er Atletico Madrid som topper, ett poeng foran Zinedine Zidanes lag, med Barcelona poenget bak dem igjen når det gjenstår åtte kamper.

Men seieren mot Barcelona kan ha kostet dyrt. I et voldsomt ruskevær i Madrid måtte Lucas Vazquez ut med en kneskade. Real Madrid har bekreftet at det dreier seg om det bakre leddbåndet i venstre kne, og at sesongen ser ut til å være over for 29-åringen. Det skriver Marca

Vazquez var spilleren som dro ned Sadio Mané på vei alene mot Thibaut Courtois i den første kampen. Han slapp unna med det, og sekunder senere økte Real Madrid ledelsen til 2-0. Utenom den «feilen», som han slapp unna med, hadde han meget god kontroll på Mané, og imponerte offensivt fra sin høyrebackposisjon.

Vil mangle flere

Raphael Varane er ventet å fortsatt være ute på onsdag etter at han testet positivt for Covid-19 forrige tirsdag. Det samme er kaptein Sergio Ramos, som sliter med en leggskade.

Da Vazquez ble byttet ut på lørdag, var det Alvaro Odriozola som kom inn. 25-åringen har fire landskamper for Spania, så det er ingen dårlig spiller, men denne sesongen har han kun spilt 372 minutter fotball i alle turneringer. Det er i overkant av fire hele kamper.

Det ser ut til å bli Eder Militao, en annen spiller som ikke har spilt så mye, sammen med Nacho i midtforsvaret, med Ferland Mendy på venstreback, som det var i det første oppgjøret. Da klarte ikke Liverpool å skape all verden, og de røde har et veldig vanskelig utgangspunkt før onsdagens kamp etter å ha tapt 3-1.

Liverpool - Real Madrid spilles onsdag kl. 21.00, og vises på TV 2 Sport 1, Sumo og Viaplay.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]