Fem klubber har tjent mer enn Liverpool i Champions League

Swiss Ramble har beregnet hvor mye de europeiske storklubbene har tjent på sin deltakelse i Champions League frem til semifinalene.

21. apr 2021 kl 23.00Einar Kvande

Beregningen viser at Liverpool har tjent cirka 88 millioner euro på sin deltakelse i Champions League denne sesongen. 

Det er fem klubber som har tjent mer, inkludert de engelske klubbene Manchester City og Chelsea. Paris Saint-Germain og Real Madrid har tjent mest, med 109 millioner euro.

TV-pengene er blitt mye mindre viktig enn de var tidligere, mens UEFA-rankingen nå betyr mye mer for hvordan pengene blir fordelt mellom klubbene. Klubber med en suksessrik Champions League-historie belønnes nå mer enn tidligere.

Av Liverpools 88 millioner euro kommer 15 millioner fra deltakelse, 33 millioner fra prispenger, 22 millioner fra UEFA-rankingen og 22 millioner fra TV-penger.

Manchester City har håvet inn mest i prispenger, hele 47,6 millioner euro, etter at de vant fem gruppespillkamper og spilte uavgjort i den siste. 

Pengene fra UEFA-rankingen er basert på prestasjoner over 10 år, inkludert bonuser for å vinne UEFA-turneringer. Real Madrid tjente mest innenfor denne kategorien med 35 millioner euro, tett fulgt av Bayern München og Barcelona. Chelsea med 31 millioner euro var den engelske klubben som har sikret seg mest penger på denne måten. 

Frem til nå er det Liverpool som har håvet inn mest TV-penger av de engelske klubbene, med 22,3 millioner euro, fordi de vant Premier League forrige sesong og nådde kvartfinalen i årets Champions League.

Alle klubbene får redusert sine utbetalinger med fire prosent over de neste fem sesongene fordi det ble spilt bare en kamp i kvartfinalene og semifinalene forrige sesong. Det har gitt Liverpool et trekk på 3,7 millioner euro denne sesongen.