Sjokkresultat på Stamford Bridge sørger for vidåpen kamp om topp fire

Liverpool kan knappe inn forspranget til Chelsea etter at «Big Sam» og West Bromwich sjokkerte på Stamford Bridge.

3. apr 2021 kl 15.26Jens Bessesen

Chelsea hadde ikke tapt under sin nye manager før Thomas Tuchel, og i Premier League hadde de kun sluppet inn to mål på elleve kamper under tyskerens ledelse.

Det var før «Big Sam» Allardyce og West Bromwich kom på besøk. De har på sin side hatt en blytung sesong, og stod kun med 18 poeng etter 29 kamper.

I lørdagens tidligkamp åpnet det som de fleste trodde, da Christian Pulisic ga Chelsea ledelsen etter 27 minutter.

Men bare to minutter senere ble kampen endret fullstendig da Thiago Silva fikk sitt andre gule kort og Chelsea ble redusert til ti mann.

West Bromwich utnyttet på imponerende vis å være en mann mer på banen. Matheus Pereira scoret to ganger på overtid i første omgang. Dermed var kampen snudd. Bortelaget økte til 1-3 og 1-4 ved Callum Robinson og Mbaye Diagne, før Mason Mount reduserte for Chelsea. På overtid satte Robinson inn sitt andre og bortelagets femte.

Dermed endte det med ganske sjokkerende 2-5 på Stamford Bridge lørdag.

Tetter seg til

Resultatet kan ha veldig mye å si i det som allerede er en tett kamp om fjerdeplassen. Nå kan både West Ham og Tottenham gå forbi Chelsea om de vinner sine kamper denne helgen.

Liverpool kan på sin side komme opp i ryggen på London-klubben og legge seg to poeng bak om de slår Arsenal på bortebane i kveld.

Everton er et annet lag som kan ta seg forbi Chelsea. De har nå to hengekamper. Om de vinner begge, legger de seg på 52 poeng. Foreløpig er de bak Liverpool på målforskjell, men de har en kamp til gode.