Peker på tre grunner til at sesongen ikke har gått etter planen

Styreleder Tom Werner mener det er åpenbare grunner til problemene denne sesongen, men er klar på at det fremdeles er mye å kjempe for.

3. apr 2021 kl 14.01Jens Bessesen

– Vi har definitivt ikke overgått forventningene i år, sier Tom Werner på spørsmål om hva han synes om sesongen så langt. 

Styrelederen i Liverpool FC har selvsagt fått med seg den svake ligaformen som har sørget for at de røde ikke klarte å forsvare sin første ligatittel på 30 år. Werner peker i et intervju med The Athletic på tre grunner til hvorfor det ikke har gått helt veien, og det er nok noe de fleste har hørt allerede.

Vanskelig å forsvare titler

De siste ti årene er det kun Manchester City som har klart å forsvare en ligatittel, noe som viser at det er en svært vanskelig øvelse i Premier League. 

– I min erfaring er det vanskelig å ta to titler på rad uansett hvilken idrett. Du klatrer til toppen av Mount Everest, og så kommer noe og sier at du må gjøre det igjen, sier han. 

– Så det er vanskelig selv under de beste omstendighetene, sier han. 

Omstendighetene har som kjent ikke vært de beste for Liverpool denne sesongen. 

Savner supporterne

Werner mener både Liverpool og det FSG-eide baseballaget Boston Red Sox er rammet ekstra hardt av at det er tomme tribuner. 

– Jeg vil ikke komme med unnskyldninger, men pandemien har rammet Liverpool og Red Sox hardt fordi de har veldig lojale og støttende supportere. Folk har slitt med å vinne fotballkamper på Anfield fordi det er et fort. I år har vi sett en rekke kamper der Liverpool ikke har spilt på sitt beste, sier han. 

Han mener mye av grunnen til det kan være savnet av supporterne.

– Så jeg tror pandemien har rammet oss litt hardere, men jeg vil ikke komme med unnskyldninger, sier han.

Skader

Til slutt nevner han skadene. Liverpool har mistet alle sine tre etablerte midtstoppere til langtidsskader, og har hatt en rekke skader også ellers i troppen. 

– Da Everton-keeperen tok ut Virgil van Dijk for resten av sesongen var det et stort slag, ikke bare fordi han er en så viktig del av forsvaret, men fordi han er en leder. 

– Jeg har jobbet i idretten i 20 år, og jeg har sett hvor vanskelig det er å sette sammen et lag når du har mange skader, sier han. 

Samtidig mener Werner det er mye å kjempe for, og han skryter av laget for det de har gjort i Europa.

– Liverpool kjemper fremdeles for suksess i Champions League. Det er bare åtte lag igjen i turneringen og vi er ett av dem. Vi har noen verdensklassespillere som kan gjøre jobben. På sitt beste er Liverpool på høyde med alle lag i europeisk fotball, sier han.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]