Tre lag har tatt seg videre i Champions League med dette utgangspunktet de siste ti årene

Liverpool må score minst to på Anfield.

6. apr 2021 kl 23.16Arild Skjæveland

Det var vondt å se Liverpool levere en så svak prestasjon borte mot Real Madrid tirsdag kveld. De røde fikk med seg et heldig bortemål, etter at Diogo Jotas avslutning havnet i beina på Mohamed Salah som akkurat var onside. Han fikk stokket beina, og avsluttet via Thibaut Courtois i tverrlegger og inn.

3-1 er resultatet og utgangspunktet før returen på Anfield neste onsdag.

Siden 2003/04-sesongen, har det skjedd 10 ganger at første utslagskamp har endt 3-1 i Champions League, viser tall fra Andrew Beasley.

Tre av de ti gangene har laget som tapte første kampen tatt seg videre. Det skjedde med Chelsea som tapte 3-1 mot Napoli i åttendedelsfinalen i 2011/12.

Det skjedde igjen med Chelsea etter at de tapte 3-1 borte mot Paris Saint-Germain i kvartfinalen i 2013/14 – og det skjedde med Bayern München etter at de tapte mot Porto i kvartfinalen 2014/15.

Må score minst to

Liverpool vil gå videre til semifinalen dersom de vinner 2-0 på Anfield. Det er et mye enklere utgangspunkt enn det var mot Barcelona i 2018/19-sesongen, da de røde tapte 3-0 på Camp Nou og vant 4-0 på Anfield.

Også da måtte Jürgen Klopp klare seg uten viktige spillere, som Roberto Firmino og Mohamed Salah.

Den store forskjellen er så klart at Anfield den gang var full, og at stemningen var elektrisk. Onsdag i neste uke kommer The Kop til å være helt tom.

Liverpool har slitt fryktelig på Anfield i 2021, og har faktisk kun scoret ett mål på hjemmebane siden årsskiftet. Neste onsdag må de score minst to – så det vil være god timing for å få orden på ting igjen!

Har du innspill til journalisten?
[email protected]