Fem ting om kampenDet eneste positive fra denne kvartfinalen er bortemålet, og at det er 90 minutter igjen...

Liverpool spilte sesongens hittil viktigste kamp, da Real Madrid var motstander i Champions League. Dessverre gikk det på ingen måte slik som vi hadde håpet...

Et bytte etter 42 minutter…

Naby Keita har noen ferdigheter og egenskaper som det er få andre på Liverpool-midtbanen som har – og planen var nok at han skulle løpe og presse mot den aldrende Real Madrid-midtbanen.

Klopp sa før kampen at han ikke lenger kunne ignorere hvor god Keita hadde vært på trening, men i de første 42 minuttene her så han dessverre så rusten ut som en kunne frykte fra en spiller som knapt har spilt kamper de siste fire månedene.

Han hadde et brukbart dribleforsøk, men utenom det var det veldig lite som stemte. Det virket likevel litt unødvendig av Klopp å bytte ham ut tre minutter før pause, og når slike ting skjer undrer en seg på om det er det siste en ser av en spiller som ikke har klart å slå helt til i Liverpool-drakten.

Det blir nesten verre enn å bytte en spiller ut etter 20 minutter… Det var en gambling som ikke fungerte.

Ble advart – men ingen press på Kroos

Det var mye snakk før kampen om at Liverpool måtte løpe mest på midtbanen, og sørge for at Toni Kroos og Luka Modric ikke får tid til å strø rundt seg med baller. Rafael Benítez skrev det i sin spalte for The Times – løp i senk Modric og Kroos – det er nøkkelen.

Det var akkurat det som ikke skjedde. Kroos, som har vært en av Europas aller beste pasningsspillere det siste tiåret – kanskje den aller beste – fikk all tid i verden til å spille langt og presist. Det førte til begge scoringene i førsteomgangen.

De fleste sa seg nok fornøyd med lagoppstillingen, da det var Diogo Jota og ikke Roberto Firmino som startet, og det er dumt å måtte være etterpåklok, men det er akkurat på å gjøre den jobben der med å presse midtbanespillerne og ikke gi dem tid som er det han er så god på. Kroos fikk en evighet og masse rom for å finne Vincius Jr.

BYTTET TIDLIG: Naby Keita måtte ut etter 42 minutter...

BYTTET TIDLIG: Naby Keita måtte ut etter 42 minutter...

Nervøst, og ingenting stemte...

Liverpool virket nervøse fra start, og det var ingenting som stemte. Upresise i pasningsspillet, skapte ingenting, det så ut til at alt som skulle skapes måtte skje fra individuelle prestasjoner.

Det er skummelt å sende Trent Alexander-Arnold høyt i banen på en sånn dag, når ikke spillerne finner hverandre. Slik var det før pause. Gang på gang var det rom på bak ham, og det ble Nathaniel Phillips sin jobb å dekke, mot spillere i verdensklasse. Vi kan si mye fint om månedens spiller for mars – men han er ikke Virgil van Dijk på det feltet.

Trent var uheldig på 2-0-målet så klart, og ga vann på mølla for de (utrolig nok mange) som mener at han ikke bør være med i den engelske landslagstroppen til sommerens EM. I andreomgangen spilte han seg opp – spesielt defensivt.

Real Madrid manglet tre av sine faste i forsvar her, men likevel tok det mer enn en time til Liverpool skapte noe som helst. Det var først etter 85 minutter, da Real Madrid hadde en 3-1-ledelse og Klopp hadde kastet inn både Xherdan Shaqiri og Roberto Firmino, at de røde klarte å dominere med ballen høyt i banen.

Felix uten fløyte

Felix Brych er kjent som en av de mest rutinerte dommerne i europeisk fotball, og har både VM og Champions League-finale på CV-en.

I førsteomgangen virket det som at han var så fast bestemt på å ikke la seg lure av noe som helst. Det så bra ut for Liverpool da han så at Luka Modric kastet seg før Gini Wijnaldum kom løpende. Litt senere gikk Ozan Kabak og Karim Benzema i bakken, og han vinket spillet videre – men hvordan kunne han vinke spillet videre i de sekundene før 2-0-scoringen?

Real Madrid-forsvareren dytter ned Sadio Mané, og er ikke i nærheten av noe som helst annet enn mannen. Spillet vinkes videre, Kroos spiller den lange ballen, og sekunder senere ligger 2-0 i nettet bak Alisson.

En veldig merkelig avgjørelse, fra en dommer som ville la nesten alt gå. Nå fortjente ikke Liverpool noe mer ut ifra sjansene, men likevel... 

To ganger gikk Mané i bakken like utenfor 16-meteren mot slutten av kampen. Begge så ut som klare frispark, men Brych var rett og slett ikke interessert i dag.

VIKTIG BORTEMÅL: Mohamed Salah scoret et veldig viktig bortemål.

VIKTIG BORTEMÅL: Mohamed Salah scoret et veldig viktig bortemål.

Det kunne faktisk vært verre...

Er det tre ting en skal ta med seg fra denne kampen, så er det…

1) Kampen heldigvis ferdig.

2) Det kunne vært mye verre. Liverpools prestasjon i de første 45 minuttene gjorde at de røde ikke fortjente mer. Liverpool har nå et bortemål.

3) Vi husker alle hva som skjedde sist Liverpool tapte stort, borte mot en spansk gigant. Utgangspunktet er mye bedre denne gang, selv om Anfield kommer til å være tom... Real Madrid skal spille mot Barcelona på lørdag, og kan ikke spare på noe.