For siste gang skal Liverpool spille foran et tomt Anfield

Kveldens kamp mot Southampton blir (forhåpentligvis) den aller siste uten supportere.

8. mai 2021 kl 17.09Arild Skjæveland

Lørdag kveld har Liverpool en ekstremt viktig kamp hjemme mot Southampton. Etter at både Leicester og Tottenham har snublet og tapt i denne serierunden, har Liverpool nå faktisk en mulighet til å klare topp fire likevel – men da må de røde vinne alle kampene sine. Her har en ikke råd til å gå på en ny smell.

Kveldens kamp blir den siste på Anfield uten supportere. Liverpool har spilt foran 2000 supportere tre ganger de siste 14 månedene – ellers har det vært tomt. Dette er de rødes nest siste hjemmekamp for sesongen. Når Crystal Palace kommer til Anfield 23. mai, vil det være 10 000 fans og forhåpentligvis masse liv på tribunen!

På fredagens pressekonferanse bekreftet Jürgen Klopp noe vi allerede fikk svar på forrige søndag – nemlig at Nathaniel Phillips er frisk og klar igjen. Klopp kunne også fortelle at Jordan Henderson løper utendørs, uten at det er noe som tyder på at han vil bli aktuell for spill igjen i løpet av kort tid.

– Med skadesituasjonen er det egentlig ikke noe nytt. Vi har noen små smeller, og må ta noen sene avgjørelser. Vi må ta sene avgjørelser i flere posisjoner, sa Klopp, uten å gå videre inn på hvem det var som kunne være ute.

Svaret på det får vi kl. 20.15, når lagoppstillingen kommer.

Southampton mangler flere

Ralph Hasenhüttl og Southampton har vært i fryktelig svak form siden de slo Liverpool på starten av året.

Jannik Vestergaard er tilgjengelig igjen i midtforsvaret, etter at hans røde kort mot Leicester har blitt trukket tilbake. Toppscorer Danny Ings er skadet, og er ikke med mot sin gamle klubb.

Det er heller ikke Ryan Bertrand, Oriol Romeu eller Will Smallbone. Takumi Minamino kan ikke spille mot klubben han er lånt ut fra.

Dette blir Liverpools første kamp på over to uker. Nå gjelder det, og kun seier er godt nok!

Liverpool - Southampton spilles lørdag kl. 21.15, og vises på TV 2 Sport Premium og Sumo.