Liverpool mister flere spillere til Afrikamesterskapet – men januarprogrammet er ikke det verste

Onsdag kom terminlisten, og spesielt januar måned er ekstra interessant for Liverpool.

16. jun 2021 kl 10.00Arild Skjæveland

Mellom 9. januar og 6. februar neste sesong, vil Liverpool miste flere stjernespillere når det utsatte Afrikamesterskapet fra 2020 endelig skal bli spilt. 

Mohamed Salah, Sadio Mané og Naby Keita er helt sentrale for sine landslag, og kommer til å være med i troppene til Egypt, Senegal og Guinea. Klubben linkes også til en spiller som Yves Bissouma, som spiller for Mali, men det virker ikke som at interessen fra Liverpool er like reell som det ble meldt tidligere i sesongen. Patson Daka fra RB Salzburg er et annet navn som nevnes ofte, men han spiller for Zambia som ikke er kvalifisert.

Røde supportere vil huske at Liverpool fikk det veldig tøft vinteren 2017, og da var det kun Mané som var bortreist i vintermånedene, samtidig som Joel Matip ble utestengt fra fotballen fordi han ikke formelt hadde lagt opp som landslagsspiller fra Kamerun, som ønsket ham med til mesterskapet. I motsetning til i OL der klubbene kan sette foten ned, er klubbene tvunget til å slippe spillerne for å spille dette mesterskapet.

Denne gang er ikke programmet så veldig tøft.

Med bortekamp mot Chelsea 1. januar, vil en anta at det er etter denne datoen de kommer til å slippe spillerne sine for å dra til mesterskapet i Kamerun.

Dette er kampene de mister

Kampene de vil måtte stå over med klubblaget er da FA-cupens tredje og fjerde runde, som er satt opp 8. januar og 5. februar. I tillegg vil de miste to eventuelle semifinaler i ligacupen.

I Premier League er det hjemmekampen mot Brentford 15. januar, og bortekamp mot Crystal Palace 22. januar.

Den neste kampen etter dette er mot Leicester City på Anfield onsdag 9. februar, og en vil anta at spillerne er tilbake til denne. Det er finale søndag 6. februar, så det virker heller ikke utenkelig at også spillere som går hele veien til finale vil være me der.

Trekningen ble utsatt

Tidligere i januar ble det sådd tvil om mesterskapet i Kamerun kunne bli arrangert slik som det er planlagt, på grunn av koronapandemien.

Trekningen av gruppene for turneringen, som skulle ha funnet sted den 25. juni, er blitt utsatt, og ingen ny dato er satt så langt.

Det afrikanske fotballforbundet har kommet med en pressemelding der de opplyser at avgjørelsen om å utsette trekningen er tatt av logistiske årsaker knyttet til koronapandemien.