– Vi kan ikke bruke terminlisten som en unnskyldning

Jürgen Klopp er fortsatt misfornøyd med at hans lag må spille så tidlig som 12.30 (engelsk tid) i dag, men Liverpool-manageren er opptatt av at hans spillere ikke skal bruke det som en unnskyldning for ikke å prestere.

28. nov 2020 kl 09.44Einar Kvande

Jürgen Klopp ønsker at spillerne hans skal glemme hans egne innvendinger mot kamptidspunktet, når de røde gjester Brighton i dag. 

Etter å ha vært i akjson i Champions League onsdag kveld, må Liverpool nå spille tidlig lørdag på sydkysten. Det har gitt lite tid til restitusjon og forberedelser for Liverpool-troppen.

– Vi tilpasser oss situasjonen. Vi ser ikke etter unnskyldninger. Jeg har allerede snakket med guttene mine, og jeg har fortalt dem at selv om jeg har uttalt meg ofte om dette temaet, betyr det ingenting for oss nå. Jeg forventer at vi er 100 prosent klare klokken 12.30. Ingenting annet, sier Klopp til The Guardian.

– Det betyr ikke at det ikke er nødvendig å snakke om dette temaet. Vi vet fortsatt ikke mer om det blir fem innbyttere igjen, selv om vi har hatt et møte blant managerne der det ville ha blitt 15-5 eller 16-4 i favør av fem bytter dersom vi hadde talt opp i dag. Men vi kunne ikke stemme over det nå, så ingenting er forandret.

– Fredagens trening var den eneste økten vi har hatt foran denne kampen, men det var andre dag med restitusjon, så det var en trening med lav intensitet. Det handlet mest om taktiske ting, for Brighton spiller selvsagt annerledes enn Atalanta.

– Det er avspark klokken 12.30 (engelsk tid), og da har vi det siste måltidet før kampen klokken 09.00. Det betyr altså at vi må spise pasta og slike ting allerede klokken 09.00. Vi står opp 07.30, slik at vi får gått en tur før frokost. Deretter har vi et lagmøte, og så blir det kamp.

– Dersom du har avspark senere på ettermiddagen, kan guttene sove lenger, og søvn er en viktig del av restitusjonen. Det er grunnen til at jeg aldri har sagt at det ikke er mulig å spille onsdag kveld og så lørdag klokken 15.00. Det ville ha vært en helt normal rutine for oss. Men nå er det onsdag kveld og lørdag 12.30, og det burde vi ikke gjøre. Bare spør folk som driver med sportsvitenskap, som har ingenting med fotball eller Liverpool å gjøre. De vil fortelle dere eksakt det samme.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]