Dette sa Klopp på pressekonferansen

Jürgen Klopp røpet lite om laget som skal møte Brighton på lørdag.

27. nov 2020 kl 11.44Jens Bessesen

Jürgen Klopp møter pressen i forkant av kampen mot Brighton. Under to døgn er gått siden tapet mot Atalanta, og lørdagens kamp har tidlig avspark, noe Klopp ikke har særlig sans for.

Jordan Henderson var tilbake i full trening torsdag, og håpet er at Klopp kan si at kapteinen er klar til kamp. Han vil kanskje også komme med en oppdatering på Thiago og de andre skadede spillerne. 

Saken oppdateres med det som blir sagt på pressekonferansen. Du kan se den direkte i videoen øverst i saken.

Klopp er ankommet...

Anfield kan slippe inn 2000 supportere neste helg

– Alle venter på små steg i riktig retning i alle deler av livet. Dette med nivå 1, 2 og 3 er det beste vi har i landet for øyeblikket. Det avhenger av hvor mange som blir smittet til enhver tid. Skjønner hvorfor noen sier det er fordel for noen klubber. Men uavhengig av hvilket nivå Liverpool er på, er dette steg i riktig retning. Synes ikke vi skal snakke om fordeler eller ulemper for lag.

Oppdatering på skader, stallen, Henderson, Thiago

– Henderson trente i går i deler av lagtreningen i tillegg til individuell økt. Må se hva vi gjør. De andre restituerer fortsatt. Vi må ta avgjørelser sent. Vet ikke hvem som skal spille. Må vente på beskjed fra det medisinske apparatet. Vi har 25 timer på oss for å få friske og raske spillere tilbake. 

Imponert over Brighton mot Aston Villa?

– Resultatene er ikke gode, men de har spilt god fotball. De har alltid mye ball og spiller samme system og gjør det bra. De har ikke scoret nok mål, men vi kan ikke forvente at de ikke vil være effektive. Vi må være klare for å forsvare oss. De gjør banen stor, og så er det hardt arbeid. Vi er klare for det.

Graham Potter sier dere har den beste angrepskvartetten i verden. Hvordan har Jota levert?

– Takk for det, Graham! Diogo har gjort det veldig bra. Vi kan ikke bruke den samme fronttrioen hele sesongen, og Diogo hjelper oss veldig. 

Toppen av tabellen. Tre poeng skiller topp fem

– Det viser hvor mye kvalitet som er i Premier League. De andre lagene har gjort det veldig bra og jeg er ikke overrasket. Det er en veldig vanskelig, men interessant sesong for alle. Det har ingenting å si hva du gjorde i fjor. Det er vanskelig for alle. 

Tanker om Maradona

– Den beste i min livstid lenge, fram til Cristiano Ronaldo og Messi. Da jeg spilte var han den beste. Han viste hvor fint livet kan være som proffspiller, men også hvor vanskelig det kan være. Jeg møtte ham engang da jeg spilte, og det var som å møte paven. Fotball vil savne han, jeg vil savne han. Hvis vi ville vist ham respekten han fortjente, kunne vi ha hjulpet ham. 

Nytt tidligavspark med onsdagskveld og tidligkamp mot Palace

– Mine tanker om det er klare. Nå sitter jeg 25 timer før en kamp, og da kan jeg ikke tenke på det. Det skaper problemer for spillerne. Uansett hva jeg sier, hjelper det ikke, så da skal jeg slutte å snakke om det. Det er bortkastet tid. 

– Jeg ville ikke skape overskrifter. Jeg snakker om dette på generelt grunnlag fordi det er et problem. Vi spiller om 25 timer, jeg konsentrerer meg om kampen. Vi er ikke involvert i avgjørelsene.

Alisson når hundre kamper. Hvor viktig har han vært?

– Etter hundre kamper trenger jeg ikke snakke om hvor viktig han er. Alle de 99 kampene så langt har vært gode.

Gjensyn med Lallana

– Jeg sa mye da han dro. Alle har fremdeles kontakt med ham, men ikke denne uka. Han er en venn for livet for alle. Vi vet ikke om han kan spille. Forrige uke måtte han av banen med en lyskeskade. Jeg forventer at han spiller. I 90 minutter må vi legge vennskapet til side, så er vi venner igjen etter kampen.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]