Ser ut til å få grønt lys for Anfield-utvidelse til 61 000

Byggeplanene skal opp til høring.

7. jun 2021 kl 17.16Arild Skjæveland

Tirsdag i neste uke skal planutvalget i byrådet diskutere Liverpools planer for utbygging av Anfield. Planen er at Liverpools hjemmebane skal utvides med 7000 nye seter på Anfield Road End.

Det vil bety at Anfield tar 61 000 tilskuere. Kun Old Trafford (75 731), London Stadium (66 000) og Tottenham Hotspur Stadium (62 850) er større i Premier League. Kapasiteten på Anfield blir høyere enn Emirates Stadium (60 260) og Etihad Stadium (55 097).

Liverpool FC har tidligere hatt byggetillatelse for utvidelse, men denne gikk ut, og klubben ville endre på de opprinnelige planene. Det har siden den gang kommet en forsinkelse igjen på grunn av pandemien.

Samtidig som det søkes om utbygging, søkes det om tillatelse til å bruke stadion for andre aktiviteter og arrangementer. Det søkes om tillatelse til seks store arrangementer utenom fotball per år.

Positive signaler

Thisisanfield.com rapporterer at LFC har fått gode signaler fra byrådet, som har anbefalt at søknaden skal godkjennes. 

Dersom byggesøknaden godkjennes, vil klubben ha byggetillatelse i tre år. Planen er at prosjektet allerede skal stå ferdig sommeren 2023, og har en prislapp på 60 millioner pund.

Hele stadion skal etter planen være åpen samtidig som det foregår bygging, slik at klubben ikke trenger å redusere kapasiteten og gå glipp av inntekter når tribunene igjen kan fylles opp igjen til høsten.

Tage Herstad, som bor bare noen meter unna der det skal bygges, har lagt ut bilder i sosiale medier de siste ukene som viser at det allerede jobbes med utbyggingen, med oppmåling og klargjøring.