Bekreftet: Taiwo Awoniyi fortsetter karrieren i Tyskland

Nigerianeren skal spille for Union Berlin de kommende sesongene.

20. jul 2021 kl 16.41Jens Hapnes Rege

Taiwo Awoniyi har blitt solgt til Union Berlin, det bekrefter Union Berlin. LFC har også bekreftet overgangen.

Liverpool FC mottar 6,5 millioner pund for nigerianeren, og skal ha sikret seg krav på ti prosent av et eventuelt videresalg. 

Fikk aldri spille for Liverpool.

23-åringen ble signert av Liverpool sommeren 2015 for om lag en million pund etter å ha imponert Liverpools speidere i U20-VM samme året, og begynte umiddelbart jakten på arbeidstillatelse i England. 

Etter noen skuffende utlån i FSV Frankfurt og NEC Nijmegen fikk han endelig tillit i belgiske Royal Excel Mouscron, hvor han scoret syv mål og leverte fem målgivende på 27 kamper. 

Deretter fulgte et skuffende opphold i KAA Gent, før han vendte tilbake til Royal Excel Mouscron hvor han nok en gang leverte varene med syv mål og to målgivende på ni kamper. 

TRIVDES I MOUSCRON: Awoniyi likte seg i belgiske Royal Excel Mouscron.

TRIVDES I MOUSCRON: Awoniyi likte seg i belgiske Royal Excel Mouscron.

Etter det lovende oppholdet i Belgia valgte Awoniyi å prøve seg i Bundesliga og Mainz 05. Det gikk ikke veien for nigerianeren i Klopps tidligere klubb, men han fant seg virkelig til rette i hovedstadslaget Union Berlin forrige sesong. 

23-åringen scoret fem mål og leverte tre målgivende på rundt 1300 minutter for laget som på utrolig vis tok seg til Europaligaen. 

Fikk endelig arbeidstillatelse

Awoniyi fikk endelig den etterlengtede arbeidstillatelsen som belønning for hans gode prestasjoner, og fikk omsider trene med Klopps spillerstall grunnet dette. 

Han fikk imidlertid aldri oppleve å spille i Liverpool-drakta, hverken i tellende kamper eller treningskamper. 

Tross at han aldri fikk prøve seg i rødt tjener Liverpool om lag seks millioner pund på salget, etter at de også mottok en halv million pund for utlånet til Mainz 05 i 2019/20-sesongen. 

Vi ønsker Taiwo Awoniyi lykke til videre i karrieren!