– Han bør bli værende og kjempe om en plass i Liverpool

I hjemlandet Nigeria håper man Taiwo Awoniyi vil få sin Liverpool-debut kommende sesong.

30. jun 2021 kl 08.40Einar Kvande

Uten arbeidstillatelse i England har Taiwo Awoniyi vært på hele sju utlånsopphold siden Liverpool signerte afrikaneren i 2015. Men endelig er arbeidstillatelsen i boks, og spissen er klar for sin ilddåp i engelsk fotball.

Awoniyi ble hentet fra Imperial Academy i Nigeria som 17-åring, men 23-åringen har aldri spilt en kamp for Liverpool fordi han ikke har fått arbeidstillatelse i Storbritannia før nå, seks år senere. 

Forrige sesong var han utlånt til Union Berlin i Bundesliga, hvor han gjorde fem mål på 20 kamper selv om han var plaget av flere skader. 

Etter at han fikk innvilget arbeidstillatelsen tidligere i sommer er Awoniyi nå klar til å ta fatt på preseason med Liverpool om snaue to uker.

– Det har vært en lang vei, men endelig kan Awoniyi fokusere på sin karriere i England, enten i Liverpool eller i en annen engelsk klubb, uttalte en leder ved Imperial Academy til BBC Africa i forrige uke.

– Hans ambisjon er å spille i Premier League, og forhåpentligvis får han det neste sesong.

Erfaring fra solide ligaer

Utlånskarusellen har tatt Awoniyi til klubber som FSV Frankfurt, NEC Nijmegen, Royal Excel Mouscron (to ganger), KAA Gent og Mainz, før han altså var i Union Berlin sist sesong. Det betyr at han har høstet erfaringer fra fotballand som Tyskland, Nederland og Belgia.

– For Taiwo er arbeidstillatelsen gode nyheter. Vi gleder oss til å se ham spille for Liverpool. Fotballen Liverpool spiller handler alltid om å finne spissen, og det tror jeg vil passe Taiwo, sier den tidligere nigerianske landslagsspilleren Tijani Babangida til Tribal Football.

– Han bør bli værende og kjempe om en plass i Liverpool. Ikke bare være en Liverpool-spiller som alltid er utlånt til en annen klubb i Europa.

Tidligere i sommer har The Athletic skrevet at Liverpool FC har satt en prislapp på åtte millioner pund på Awoniyi, som dermed vil være til salgs om det riktige budet kommer.