Den største overraskelsen i troppen til pre-season

Sheyi Ojo er utelatt. Det kan være et tegn på at kantspilleren er på vei bort.

9. jul 2021 kl 21.49Arild Skjæveland

Da Liverpool offentliggjorde navnene på de 34 som skulle stille til start av pre-season i Østerrike på mandag, var det spesielt ett navn som manglet.

Det var 24 år gamle Sheyi Ojo.

Kantspilleren har hatt en god sesong for Cardiff City i Championship, der han scoret fem mål og hadde sju målgivende på 42 kamper. Tidligere Cardiff-manager Neil Harris skal ha omtalt han som «utrolig» etter prestasjonene i første halvdel av sesongen, ifølge Liverpool Echo.

Da han fikk sparken i januar, var det Mick McCarthy som tok over ansvaret.

Dette er spillerne som blir med til Østerrike på mandag:
James Milner, Adrian, Ben Davies, Alex Oxlade-Chamberlain, Ibrahima Konate, Joel Matip, Nat Phillips, Divock Origi, Ben Woodburn, Rhys Williams, Virgil van Dijk, Joe Gomez, Trent Alexander-Arnold, Kostas Tsimikas, Caoimhin Kelleher, Sadio Mane, Mohamed Salah, Naby Keita, Curtis Jones, Taiwo Awoniyi, Marko Grujic, Harvey Elliott, Loris Karius, Takumi Minamino, Jake Cain, Leighton Clarkson, Marcelo Pitaluga, Harvey Davies, Billy Koumetio, Owen Beck, Kaide Gordon, Mateusz Musialowski, Tyler Morton og Conor Bradley.

En spiller de røde kan få penger for

Ojo kan spille på begge kantene, men trives best til høyre. De siste årene har han vært på lån i Wigan, Wolverhampton, Fulham, franske Reims, Rangers og i Cardiff.

Han har fortsatt to år igjen av kontrakten, som løper til 30. juni 2023.

At han ikke er med i troppen, betyr muligens at han er på vei bort. Enten på lån eller permanent. I 2018 ble han linket til overganger verdt 10 millioner pund. En slik sum kan en nok se langt etter i dagens marked.

Liverpool har allerede solgt Kamil Grabara til FC København og Liam Millar til FC Basel denne sommeren. Det er vanskelig å se for seg at Ojo har noen fremtid som førstelagsspiller på Anfield, og tiden kan nå være moden for å selge.

Ojo kom til Liverpools akademi fra MK Dons i 2011. Han fikk sin førstelagsdebut i januar 2016. Totalt har han 13 kamper, ett mål og fire målgivende for de helrøde.