Konaté debuterer trolig på tirsdag

Liverpools første treningskamp på tirsdag vil og gi det første blikket på sommersigneringen.

18. jul 2021 kl 15.53Øystein Tronstad

– Han har hatt en god ferie, hatt en normal preseason så langt, så ja, han kan spille på tirsdag. For Ibou er det viktig å få minutter raskt, det er det preseason er for, sier Jürgen Klopp til Liverpoolfc.com.

Liverpools første treningskamper tar til tirsdag 20. juli. Først ut er FC Wacker Innsbruck og VfB Stuttgart.

Ikke det samme

Det er mange som snakker om likheter mellom lag som Liverpool, Southampton, Red Bull Salzburg og RB Leipzig, men Klopp spiller ned disse. I stedet fokuserer han på hva som må jobbes med.

– Alle som står på utsiden vil si at det er likheter mellom Leipzig og oss, og det er sant, men det er uansett forskjeller også. Likhetene er viktige, men forskjellene er enda viktigere fordi det ser du i trening.

FORSKJELLER OG LIKHETER: Ibrahima Konaté har erfaring fra Red Bull-systemet, men må tilpasse seg Jürgen Klopps måte.

FORSKJELLER OG LIKHETER: Ibrahima Konaté har erfaring fra Red Bull-systemet, men må tilpasse seg Jürgen Klopps måte.

– Det er noen små vaner han gjør, som er annerledes enn hva vi vanligvis gjør, så det jobber vi med nå, og det er ikke så lett fordi det har kun vært seks dager.

Vil se hva som faller han naturlig

– De første dagene er der så vi kan se hva gutten gjør når han ikke tenker seg om, det som er naturlig. Derfra kan vi begynne og det er derfor han må spille, og det vil skje.

– Deretter vil vi se hvor raskt vi kan samle informasjonen sammen for ham, og alt vil være bra. Det er ikke like vanskelig for en forsvarer som for andre spillere, men det er fortsatt en jobb som må gjøres, og det jobber vi med.