Joel Matip: – Jeg føler meg bra. Det er fint å være tilbake i trening

Etter seks måneder ute med skade er kameruneren endelig tilbake på treningsfeltet med lagkameratene.

16. jul 2021 kl 12.13Jens Hapnes Rege

Da Joel Matip pådro seg en alvorlig ankelskade i januar var Liverpools stopperkrise komplett. 

Skaden etterlot de rødkledde med ingen tilgjengelige seniorstoppere, og resten av sesongen måtte Klopps menn benytte seg av Fabinho og Jordan Henderson i midtforsvaret, og etter hvert tidligere uprøvde Ozan Kabak, Rhys Williams og Nat Phillips. 

Laget klarte med et nødskrik å karre seg til en plass i Champions League neste sesong, og nå ser det også lysere ut enn på lang tid på skadefronten. Matip selv er tilbake for fullt og klar for en ny sesong. 

Intens oppkjøring

– Jeg føler meg bra. Det er fint å være tilbake i trening med guttene og å spille med ballen. Jeg har fortsatt mange økter foran meg, men jeg føler meg bra og håper at det fortsetter slik, innleder han i sitt første intervju med Liverpools hjemmeside etter ferien. 

– Treningsleirer er alltid intense, men det er derfor vi er her, og det hører til når det er sesongoppkjøring. Vi prøver å nyte det. 

Ankelskaden som holdt ham ute i siste halvdel av sesongen var 29-åringens mest alvorlige så langt, og det var tungt å se lagkameratene fra sidelinjen. 

– Det er slitsomt mentalt å alltid trene alene, men når man er tilbake med laget og kan spille og tulle med gutta igjen hjelper det alltid. Man ser virkelig frem til å være blant gutta når man bare har sett på i så lang tid. 

Nå håper han å legge skadene bak seg og bidra for Klopps menn. 

– Det var en dårlig periode for min del med mye skader, men nå kan jeg bare se fremover og prøve å komme i best mulig form. Nå har jeg en hel pre-season på å bli mest mulig klar til neste sesong.

TILBAKE MED GUTTA: Matip kan nok en gang le og smile med kameratene.

TILBAKE MED GUTTA: Matip kan nok en gang le og smile med kameratene.

Vikarene imponerte

Kameruneren var imponert av Kabak, Williams og Phillips som vikarierte på stopperplassen i sesongens avgjørende fase. 

– De gjorde en fantastisk jobb. De ble kastet ut på dypet, og spesielt under det presset var prestasjonene veldig bra. De løste det veldig, veldig bra. 

Nå ser han frem til at flere spillere returnerer fra skade og landslagsspill, og at hele stallen skal være samlet igjen.

– Jeg ser frem til å se alle guttene sammen på banen - da er vi et veldig sterkt lag. Det er alltid noen av guttene som har noe morsomt å si, man ler mye mer enn når man er alene. 

Virgil van Dijk kunne sees med en t-skjorte med et bilde av Joel Matip på da Liverpool lanserte neste sesongs drakter. Matip utelukker ikke et lignende stunt fra hans side. 

– Virgil er en fantastisk fyr, han tar med positivitet inn i laget. Kanskje jeg også skal få en t-skjorte med ansiktet hans på.