Liverpool har solgt keeper

Polske Kamil Grabara har forlatt Anfield-klubben.

3. jul 2021 kl 18.45Einar Kvande

Liverpool FC melder at Kamil Grabara har fullført en permanent overgang til FC København.

Den polske målvakten skrev under for den danske superligaklubben på lørdag, etter fem år i Liverpool.

Grabara sluttet seg til Liverpools akademi sommeren 2016, og representerte Liverpool på U18, U19 og U23-nivå i løpet av sine to første sesonger på Merseyside.

Da Liverpool hentet polakken fra Ruch Chorzow kostet han 250 000 pund. Nå innkasserer Anfield-klubben hele tre millioner pund for målvakten, melder James Pearce hos The Athletic. Liverpool skal også ha forhandlet seg frem til at de skal ha 20 prosent av overgangssummen ved et videresalg av Grabara.

Polakken trente jevnlig med førstelaget, og var med på deres preseason-opplegg foran 2018/19-sesongen.

22-åringen har hatt utlånsopphold i Huddersfield Town og AGF Aarhus. Han fikk ingen førstelagskamper for Liverpool.

Femårskontrakt

Grabara har signert en femårskontrakt med FC København.

– Jeg ser virkelig frem til å være en del av FCK, som ikke bare er en stor klubb i Danmark og Skandinavia, men også i Europa, sier polakken til den danske klubbens offisielle nettside.

– Jeg kjenner klubben fra min tid i Danmark, og jeg har vært i Parken som motstander. Det er et flott sted for en fotballspiller, og jeg ser frem til å prøve det som FCK-spiller. 

– Jeg kommer for å vinne titler, men også for å bli en bedre keeper. Jeg vet at konkurransen er hard i klubben, men jeg er klar til å jobbe hardt på treningsfeltet, og være en del av et lag som stadig utvikler seg.