Pep Lijnders avslører hva trenerne ønsker fra ungguttene i sesongoppkjøringen

Klopps nederlandske assistent skal føre dagbok under Liverpools sesongoppkjøring. I den første teksten forklarer han hva som ønskes av ungguttene.

12. jul 2021 kl 17.01Jens Hapnes Rege

I likhet med tidligere sesongoppkjøringer er det også denne gang en rekke unggutter som skal få vise seg frem foran Jürgen Klopp og hans trenerteam. 

Denne gang er det Jake Cain, Leighton Clarkson, Marcelo Pitaluga, Harvey Davies, Billy Koumetio, Owen Beck, Kaide Gordon, Mateusz Musialowski, Tyler Morton og Conor Bradley som skal prøve å vise seg frem i sesongoppkjøringen. 

Spillere som Ben Woodburn, Harry Wilson, Harvey Elliott, Taiwo Awoniyi og Marko Grujic er også med til Østerrike. 

I sin dagbok fra pre-season avslører Klopps assistent Pep Lijnders hva de ønsker å se fra ungguttene i ukene som kommer. 

Selvsikkerhet på banen, ydmykhet utenfor

«Til alle de unge spillerne som har blitt med oss er beskjeden at dere skal kose dere, og hold denne oppdaterte frasen fra Bob Paisley i tankene - vi ser etter en spiller som slår tunnel på Virgil van Dijk på trening, men som høflig trer til side for ham i korridorene. Noen regler i fotballen endres aldri, og det er derfor jeg elsker dette spillet.»

VIKTIG ROLLE: I Henderson fravær må Milner ta ansvar i den første delen av sesongoppkjøringen.

VIKTIG ROLLE: I Henderson fravær må Milner ta ansvar i den første delen av sesongoppkjøringen.

Han gir også et råd til nyervervelsen Ibrahima Konaté, og understreker rollen til spillerne som er tilbake fra utlån. 

«Vi ønsker velkommen til Ibrahima Konaté: bare hør på James Milner, så går alt bra! Vi ønsker også velkommen til guttene som kommer tilbake fra låneklubbene deres, erfaringene deres gjør oss sterkere i pre-season.»

Liverpools første treningskamper har nå blitt offentliggjort, og det ser ut til at det blir nok av muligheter til å vise seg frem for ungguttene. 

Neste tirsdag skal de rødkledde møte FC Wacker Innsbruck og VfB Stuttgart til «minikamper» (30 minutter), før de møter Klopps tidligere lag Mainz fredag 23. juli. Deretter venter et oppgjør mot Hertha BSC torsdag 29. juli. 

Det skal bli spennende å se om noen av ungguttene tar mulighetene og spiller seg inn i Klopps planer, slik Curtis Jones og Trent Alexander-Arnold har gjort tidligere.