Disse har imponert Pep Lijnders mest i EM

Jürgen Klopps assistentmanager forteller at han vil holde med England i kveld.

11. jul 2021 kl 12.05Arild Skjæveland

Under EM har Jürgen Klopps assistentmanager Pep Lijnders skrevet sin egen spalte for The Athletic. Der har han delt sine tanker om spillere, taktikk og situasjoner han har observert under mesterskapet.

Før kveldens finale mellom England og Italia oppsummerer han hvem og hva som har imponert han mest så langt. Søndag kveld vil han holde med England.

– Jeg er nederlender, men Liverpool har vært hjemmet mitt de siste sju årene, så jeg vil heie på England, skriver Lijnders. 

Han trekker frem danskene som mesterskapets lyspunkt.

– Hvilket land som har fått meg til å smile mest? Danmark. For en respons fra dem, etter sjokket over hva som skjedde med Christian Eriksen. Energien fra føttene til Joakim Mæhle, karakteren til Simon Kjær, kreativiteten og talentet til Mikkel Damsgaard, og hjernen til Pierre-Emile Højbjerg. De har vært morsomme å følge med på, skriver han.

Damsgaard er en spiller som har blitt linket til Liverpool de siste dagene. Sampdoria skal ifølge rapportene kreve 40 millioner euro for 21-åringen.

Pedri best i Europa

Når Lijnders skriver om Italia, nevner han spesielt presspillet til Roberto Mancinis lag. Han trekker frem noe han har lært fra sin sjef.

– Jeg har lært fra Jürgen Klopp, at jo bedre du presser, og jo bedre du gjenvinner ballen, jo mer kan du angripe med frihet. Presset gjør spillet mer kreativt. La ballen smile, spill med hjertet, og forsvar deg bedre slik at du kan angripe med mer frihet er en god plan for å få et suksessfullt lag, skriver han.

Thiago Alcantara fikk lite spilletid i mesterskapet – men en som spilte mye for Spania var 18 år gamle Pedri fra Barcelona. Han er en spiller Lijnders trekker frem.

– Han (Luis Enrique) fortjener en medalje for å ha valgt Pedri. Jeg har enorm respekt for den gutten. Bare 18 år gammel, og den beste unge midtbanespilleren i Europa. Han sto bak så mange angrep for Spania, skriver han.

BEST?: Pep Lijnders mener Pedri er den beste midtbanespilleren i Europa.

BEST?: Pep Lijnders mener Pedri er den beste midtbanespilleren i Europa.

Finalen mellom England og Italia har avspark kl 21.00, og vises på NRK 1.