Slik ligger Liverpool nå an med «homegrown-kvota»

Kan denne ukens sommersalg føre til nye signeringer?

25. jul 2021 kl 23.03Øystein Tronstad

Foreløpig har det vært forholdsvis stille for Liverpool på overgangsmarkedet, men den siste uka har det begynt å skje ting. Spesielt på vei ut.

Det kan åpne veien for at flere nye kan komme inn.

I løpet av sommeren har de røde blitt linket til utenlandske navn som Donyell Malen, Floran Neuhaus, Houssem Aouar, Youri Tielemans og Saúl Ñíguez, men det har blitt kjølig etter hvert.

Er det på grunn av regelverket at Liverpool i stedet kobles til engelske navn som West Hams Jarrod Bowen?

Handlet sent i fjor 

Foreløpig er det kun Ibrahima Konaté som forsterker laget.

Fortsatt kan mye skje. I fjor ble Kostas Tsimikas klar 10. august, men det gikk godt over en måned før Thiago Alcântara og Diogo Jota sluttet seg til troppen.

MÅ OVERBEVISE: Takumi Minamino er tilbake i Liverpool etter et låneopphold i Southampton.

MÅ OVERBEVISE: Takumi Minamino er tilbake i Liverpool etter et låneopphold i Southampton.

Men nå har Michael Edwards fått lettet litt på «homegrown-kvota» med salgene av Taiwo Awoniyi og Marko Grujić, i tillegg til at Georginio Wijnaldum har forlatt England.

Hva er problemet?

Liverpool kan kun registrere 17 spillere i 25-mannstroppen som ikke er såkalt «homegrown». Merk at spillere under 21 ikke trenger registreres her.

Per nå er disse trolig bankers i troppen (15 mann):

Joël Matip, Mohamed Salah, Diogo Jota, Ibrahima Konaté, Sadio Mané, Alisson Becker, Virgil van Dijk, Thiago Alcântara, Andy Robertson, Fabinho, Naby Keïta, Takumi Minamino, Kostas Tsimikas, Adrián, Roberto Firmino.

Det kan stilles spørsmålstegn ved:

Xherdan Shaqiri, Divock Origi.

Og noen har sin fremtid andre steder: 

Loris Karius.

Et argument som ble trukket frem til fordel for Harry Wilson er at han regnes som homegrown, men han har likevel forsvunnet ut portene. Taiwo Awoniyi og Marko Grujić har derimot frigjort viktig plass.

Når det gjelder Ben Davies er han homegrown, noe som er en stor fordel foran en som Ozan Kabak som backup på stopperplass.