Liverpool slipper straff for sin rolle i European Super League

Klubbens rolle i den forsøkte oppstarten av superligaen får ikke konsekvenser.

30. jul 2021 kl 20.13Jens Hapnes Rege

Liverpool FC slipper straff for sin rolle i forsøket på å starte opp European Super League i vår, skriver de tre gjenværende Super League-klubbene i en felles uttalelse fredag kveld. 

Retten skal ha avgjort at UEFA må ta tilbake alle straffer og restriksjoner som ble gitt til klubbene som deltok i forsøket. UEFA er advart om at de kan bli dømt og få bøter dersom de ikke innretter seg. 

Skal undersøke monopolet

Saken skal bli sett på av den europeiske domstolen i Luxembourg, som i tillegg skal se på en annen viktig sak som kan få store følger. 

Domstolen skal også foreta en gjennomgang av UEFAs monopolistiske posisjon i den europeiske fotballen, og dette ventes å være vanskelig å avgjøre. 

At UEFA har monopol på store deler av den europeiske fotballen er det ingen tvil om, men fotballens særskilte posisjon i samfunnet gjør det til et vanskelig dilemma. 

FOR ARBEIDERKLASSEN: Fotballen skal være for alle, mener de aller fleste fotballinteresserte.

FOR ARBEIDERKLASSEN: Fotballen skal være for alle, mener de aller fleste fotballinteresserte.

I uttalelsen står det at monopolet til UEFA ødelegger fotballen og konkurransedyktigheten til sporten, og at klubber som deltar i europeiske konkurranser bør ha muligheten til å regulere deres egne turneringer. 

Videre skriver de at de ønsker å fortsette å utvikle Superliga-prosjektet, og at de er sikre på suksess ettersom det er i tråd med lovene i EU.