Avslører Klopps beskjed til spillerne foran sesongen

Assistentmanager Pepijn Lijnders forteller om en flammende tale som Jürgen Klopp holdt for spillerne fredag kveld.

7. aug 2021 kl 20.56Einar Kvande

Pepijn Lijnders mener at Liverpool er annerledes enn de andre Premier League-klubbene, og forsøker å forklare hvorfor.

– Du kan ikke kjøpe press og kontringspress. Du kan ikke signere samhold. Du kan ikke kjøpe vår klubbhymne og våre fans, skriver assistentmangeren i sin dagbok fra treningsleiren.

– Vi er annerledes. Vi vet hva vi vil. Det handler om kollektivet, og samholdet mellom disse spillerne. Det er dette som vil utgjøre forskjellen. Vi har talenter, vi har rutine, vi har et lag. Dette var beskjeden fra manageren til spillerne.

Organisert kaos

Lijnders forteller at budskapet under Jürgen Klopps lagmøte med spillerne fredag kveld var at de virkelig skulle tro på hverandre. 

– Kamp for kamp, helg for helg, vil vi forsøke å skape en mentalitet der vi ser på neste kamp som den neste finalen. Da blir det enklere å skape rutiner. Som i livet er det også slik i fotball at det er rutiner som gjør mennesker og lag stabile. 

– Under preseason har vi fokusert på det vi ønsker å oppnå, hvordan vi skal gjøre det, og hvorfor. Jürgen kaller vårt spill for organisert kaos. Det er en blanding av talent, hurtighet og frekkhet, men organisert.

– Som alltid handler det om laget. Det kommer først. Det handler om kollektivet. Det har gjort oss til dem vi er. Dette er en ufravikelig regel. I dette systemet er alt mulig. Vi ønsker spillere med lidenskap. Vi ønsker at laget aksepterer at vi signerer en ettårsavtale sammen. Med det mener vi at vi det kommende året skal kjempe med alt vi har, sammen, for å nå vårt mål. Vi skal bli laget som ingen ønsker å spille mot. Laget som er i stand til å slå det beste laget. Intet mer, intet mindre.