Hjem til Merseyside i dag

Liverpool avslutter sin treningsleir i dag.

7. aug 2021 kl 15.09Einar Kvande

Liverpools tropp returnerer til Merseyside lørdag, etter en måned på treningsleir i Østerrike og Frankrike.

De røde har spilt seks treningskamper av varierende lengde, og mot ulik motstand. Nå venter to treningskamper hjemme på Anfield, mot Athletic Bilbao i morgen og Osasuna på mandag.

Liverpool-troppen har aldri vært borte i en hel måned sammenhengende under en preseason tidligere, men assistentmanager Pepijn Lijnders synes det har vært en meget givende måte å gjennomføre preseason på.

– Jeg har kost meg hvert eneste minutt. En tropp som dette er en managers og treners drøm, skriver han i sin dagbok hos Liverpoolfc.com.

– Som Jürgen gjentar ofte handler preseason om å legge grunnlaget, og komme i så god form som mulig, og samtidig skape et godt samhold i laget. Denne perioden var spesielt godt egnet for sistnevnte, og det har vi klart.

– Vi har brukt denne tiden til å jobbe med fotballen vår. Jürgen kaller det en trampoline for sesongen.

Ingen koronaproblemer

Liverpool-troppen har levd fullstendig isolert fra omgivelsene både i Østerrike og Frankrike, og er dermed en av et fåtall Premier League-klubber som ikke har fått sine sommerplaner forstyrret eller avbrutt på grunn av koronapandemien. Manchester United, Manchester City, Everton, Arsenal, Chelsea, Norwich, Burnley, Aston Villa og Southampton har alle fått treningskamper avlyst. City har kun spilt tre treningskamper før dagens Community Shield.

– Med en så lang treningsleir kunne vi sette et strek over forrige sesong. Dette var en ny start. I disse fire ukene kunne vi fokusere på fotball, og skape et godt samhold. Guttene har vært strålende. 

– Det handler om å komme tilbake. Det er en hard jobb. Du lærer mye av å oppleve oppturer og nedturer. Vi har gjort det. Vi har lært mye vi kan benytte oss av den kommende sesongen.

Assistentmanageren takker spillernes og stabens familier, etter at deres partnere har vært borte en hel måned.

– Tiden er inne for å si takk til alle familiene. Vi er ingenting uten dere. 

– De har vært hjemme, og fortsatt livet som normalt, mens vi har vært borte i fire uker. Vi er takknemlige for støtten. Forhåpentligvis kan vi ha en sammenkomst alle sammen snart.