– Vi hevet oss et hakk da vi slo Bologna

Visekaptein James Milner mener at Liverpool er i rute til ligastart om ni dager.

5. aug 2021 kl 20.04Einar Kvande

Liverpools nummer 7 var lagets kaptein i den første kampen mot Bologna i dag, som de røde vant 2-0. 

– Jeg synes vi for det meste spilte ganske bra. Selvsagt kan du fortsatt se at det er preseason, men jeg mener vi har hevet oss et hakk til i måten vi jobber på, uttalte veteranen til Liverpoolfc.com etter matchen.

– Vi jobbet med pressingen, og hvordan vi ønsket å gjøre det, på trening i går, og begge målene kom fra det, så det viser at jobben vi gjør lønner seg. Vi virket godt organsierte gjennom mesteparten av kampen. Jeg mener dette var et godt steg opp, og nærmere der vi ønsker å være.

Må forbedre effektiviteten foran mål

Diogo Jota og Sadio Mané noterte seg for scoringene, som kom etter rene gavepakker fra Bologna-forsvaret.

– Det var godt å få de målene, men de setter også fokus på noen andre situasjoner, ikke bare i sommer, men også forrige sesong, da vi kom i gode situasjoner på kontringer, og ikke valgte riktig med den siste pasningen eller avslutningen. Det er noe vi fortsatt kan bli bedre på. Dersom vi forbedrer effektiviteten vår vil vi gjøre mange flere mål. Men jeg synes vi leverte en ganske god prestasjon.

Milner fikk spørsmål om laget er i nærheten av hvor de ønsker å være foran ligastarten mot Norwich om ni dager.

– Vi nærmer oss. Det er aldri enkelt under preseason, med spillere som kommer tilbake til ulike tider, og i ulik form. Det er ikke så mange kamper igjen før sesongens første kamp. Det fine med denne gruppen er at vi har spilt sammen ganske lenge, så vi finner rytmen igjen ganske raskt. Det handler om å få minutter på banen under preseason.

– Du ser av denne prestasjonen at alle er et steg nærmere, og at vi ikke kom til denne kampen rett fra ferie. Det andre vi må ta i betraktning er at du trapper ned treningen under sesongen, mens vi nå har hatt fire veldig harde uker, og vi går til disse kampene stinne av trening. Derfor er vi fornøyd med at vi er såpass god form, og at vi klarer å spille med en slik intensitet som vi gjorde. Vi har jobbet hardt i over fire uker. Det har vært en veldig god treningsleir. Treningen vi har gjort har virkelig hjulpet oss. Vi har jobbet med ting vi må forbedre oss på, og forhåpentligvis gjør det oss bedre i den kommende sesongen.

Skryter av Harvey Elliott

Milner fikk også spørsmål om midtbanekollega Harvey Elliott, som er tilbake i Liverpool etter en sesong på utlån hos Blackburn.

– Han er en topp spiller. Det så jeg første gang jeg trente sammen med ham. Du kunne se hvor god han var. Han er komfortabel med ballen, har et godt overblikk, og er god til å drible. 

– Det har vært tøft for ham å komme tilbake etter at han var borte forrige sesong. Han må venne seg til hvordan vi spiller igjen, for det er en annen spillestil enn de fleste andre lag. Jeg synes han har hatt en god preseason frem til nå, og jo flere minutter han får sammen med de andre spillerne i disse kampene, jo nærmere toppformen vil han komme.

– Jeg forsøker å gi ham noen råd. Han er en gutt med selvtillit, og han har gode holdninger, så han trenger ikke så mye veiledning. Men forhåpentligvis kan jeg hjelpe ham på veien. Det gjelder alle guttene. 

– Han er et stort talent, og jeg tipper han vil gjøre seg bemerket kommende sesong. Dersom jeg kan hjelpe ham med å finne seg til rette i gruppen, og få han i form, vil han kanskje ikke gjøre de små feilene jeg selv gjorde. Dersom jeg kan hjelpe ham med det, har han en stor fremtid foran seg.