Liverpool - Bologna 1. kamp:Enveiskjøring mot italienerne, men seieren burde ha vært langt større

Liverpool var det klart beste laget i den første kampen mot italienerne i dag, men sett bort fra to tidlige scoringer etter gavepakker fra Bologna-forsvaret var ikke effektiviteten på topp.

Forsvarsfireren som startet den første kampen mot Bologna ville vært førstevalget til Jürgen Klopp i mange kamper forrige sesong, hadde han hatt alle midtstopperne tilgjengelig. De fikk en meget enkel oppgave, da italienerne nesten ikke var på Liverpools banehalvdel de første 30 minuttene, og de hvitkledde ble ikke farlige for helt på tampen av kampen.

Midtbanen var interessant, med en blanding av rutine og ungdommelig pågangsmot i James Milner og Harvey Elliott, i tillegg til Naby Keita. Elliott viste fine kreative takter, og var mye involvert i Liverpools offensive spill, men ble byttet ut til fordel for Ben Woodburn etter 50 minutter.

Angrepstrioen Jota, Salah og Mané kan fort bli den samme som starter mot Norwich om ni dager, da Roberto Firmino var en av de siste spillerne til å slutte seg til preaseaon-treningen etter å ha deltatt i Copa America med Brasil.

Gavepakker fra Bologna-forsvaret

Jota la i alle fall inn en aksje, da han fikk det til å se lekende lett ut da Liverpool tok ledelsen. Han snappet opp en feilpasning, og passerte Bologna-forsvaret med en enkel finte, før han satte ballen lavt i mål allerede etter seks minutters spill.

Mané fulgte opp etter en ny gavepakke fra Bologna-forsvaret. En ny horribel feilpasning av italienerne gikk rett til senegaleseren, som rundet keeper, og satte ballen mellom beina på en forsvarer og i mål.

Jota var veldig nær å gjøre sitt andre mål for dagen etter 25 minutter, men keeper reddet skuddet.

Det var bra tempo både på bein og pasningsspill fra de rødes side, og de utspilte italienerne fullstendig i den første omgangen på 30 minutter. Italienerne klarte rett og slett ikke å håndtere Liverpools intense press, og mistet ballen gang på gang.

TUNNEL: Sadio Mané setter ballen frekt mellom beina på forsvarsspilleren etter å ha rundet keeper.

TUNNEL: Sadio Mané setter ballen frekt mellom beina på forsvarsspilleren etter å ha rundet keeper.

Virgil på banen lenger enn ventet

I forkant av kampen ble det antydet at Virgil van Dijk ville spille en halvtime, men nederlederen kom på banen igjen også etter pause. Vi kan ikke annet enn å ta det som et meget godt tegn at forsvarsbautaen følte seg i så god forfatning at han var klar for mer spilletid enn det som var forespeilet på forhånd.

Virgil ga seg ikke før det var spilt nesten tretten minutter av andre omgang, før han overlot stafettpinnen til Rhys Williams.

43 MINUTTER: Virgil van Dijk spilte lenger enn ventet.

43 MINUTTER: Virgil van Dijk spilte lenger enn ventet.

Ineffektive Salah

Mohamed Salah burde ha sendt Liverpool opp i en tremålsledels tidlig i annen omgang, men forsøket fra kloss hold ble blokkert. Sju minutter ut i omgangen fikk han en ny sjanse, men fra god posisjon sendte egypteren i vei et strømpeskudd som trillet utenfor. 

Etter 44 minutter skjøt Salah i tverrliggeren for praktisk talt åpent mål. Slike sjanser må settes når alvoret starter om en drøy uke, og Liverpools toppscorer må justere skuddfoten et par knepp.

Liverpool manglet altså ikke sjansene til å øke ledelsen i andre omgang, da dominansen i spill og sjanser var like stor som før pause, men avslutningene var ikke like gode.

Drøye minuttet før slutt ble egypteren nok en gang spilt fri, men denne gangen nølet han, og det endte med en corner i steden for scoring.

Bolognas første reelle målsjanse kom tre minutter før slutt

Bolognas første store sjanse i kampen kom først tre minutter før slutt, da en corner ble headet like utenfor Caoimhin Kellehers mål, og det var også en Bologna-spiller på bakre stolpe som nær fikk en fot på ballen.

Like etterpå hadde italienerne en ball i nettet, men scoringen ble korrekt annullert for offside.