Det har ikke gått på skinner for Thiago i Liverpool

Smittet av korona, kneskade og langvarige hamstringproblemer. Det har vært flere skjær i sjøen for Thiago Alcantara etter at han ble Liverpool-spiller.

7. aug 2021 kl 11.53Einar Kvande

Thiago Alcantara avslørte lørdag at han har slitt med langvarige hamstringproblemer. Problemer han har hatt helt siden før han ble Liverpool-spiller. Nå trener spanjolen individuelt i håp om å rekke ligastarten om en uke. 

Spanjolen kom til Liverpool foran ligastart i fjor, og fikk også en trøblete start på sin første sesong som Liverpool-spiller.

– Min preason forrige sesong var Champions League med Bayern München! Så da jeg sluttet meg til Liverpool var jeg 100 prosent klar. Men så ble jeg smittet av koronaviruset, og deretter ble jeg skadet mot Everton. Så det var et par ekstraordinære omstendigheter, forklarer midtbanespilleren til Liverpoolfc.com.

Det var mot slutten av september i fjor at Thiago ikke var med på treningene helgen foran Arsenal-kampen. Tre dager senere opplyste Liverpool FC at spanjolen hadde testet positivt for Covid-19. Han var først tilbake i trening den 12. oktober, og startet Merseyside-derbyet fem dager senere. Der ble han grisetaklet av Evertons Richarlison på tampen av oppgjøret, og fikk en skade i høyre kne. Det førte til at han ikke var tilbake i trening med laget igjen før den 23. desember. Tilbake i troppen var han først mot Newcastle 30. desember i kalenderårets siste kamp.

Blir bedre kjent

I sommer har han fulgt Liverpools preseason-trening hjemmefra i nesten en måned, men nå har han fått noen dager sammen med de andre spillerne i Evian. 

– Stemningen er veldig god. Staben gjorde et sjakktrekk med å arrangere en bordtennisturnering og andre ting. Når laget er på treningsleir spiser vi middag sammen, og tilbringer tid sammen der vi prater med hverandre og blir bedre kjent. Det er fint til tilbringe tid sammen.

Selv om han var uaktuell til treningskampene mot Bologna, så fulgte Thiago kampene på nært hold fra innbytterbenken.

– Jeg ønsket å være så nær laget som mulig. Jeg kunne ikke gå ut på banen, så jeg måtte se det hele fra utsiden. Men jeg kunne høre hva treneren ønsket av laget gjennom hele kampen. Det var fint å få med seg dette, og å se intensiteten i spillet siden det er 3-4 uker siden sist jeg spilte kamp.

Thiago startet de sju siste kampene forrige sesong, og var dermed sentral da Liverpool sikret seg tredjeplassen og spill i Champions League.

– Jeg er aldri helt fornøyd med egne prestasjoner. Jeg ønsker alltid mer. Det var et minimum at vi avsluttet sesongen med disse seirene. Det var noen ekstraordinære øyeblikk. Det handlet om å stå på vidrere på grunn av situasjonen vi befant oss i. Vi var ikke fornøyde, så vi sto på for å bli så fornøyde som mulig. Nå skal vi starte fra null igjen, og vi ønsker å vinne alt.

– Det var fint å klare det, etter at alle var mot oss og ikke trodde på oss. Alis scoring var utrolig. Jeg husker også at vi vant på Old Trafford uten å spille god fotball. Det var også bra. Vi kan si at vi ikke var fornøyde med forrige sesong, men vi kom likevel på tredjeplass. Dersom vi spiller slik vi ønsker, kan vi vinne alt.

Gleder seg til å spille foran et fullsatt Anfield

På grunn av koronapandemien har Thiago fortsatt ikke spilt foran et fullsatt Anfield som Liverpool-spiller. Det ser han frem til. 

– Jeg kunne spille foran en del tilskuere i den siste kampen forrige sesong. Det var ikke et fullt stadion, men det ga meg likevel en smak på hvordan Anfield er, og energien som publikum gir oss.

Selv om det ikke var publikum på tribunene fikk spanjolen raskt sin egen sang av Liverpool-supporterne.

– Jeg blir litt flau av den, men det er en morsom video! Under en kamp kan du høre at publikum synger navnet ditt, og det motiverer deg. Det er sikkert. Men under kampene er du kun fokusert på det som foregår ute på gressmatta, selv om det er hyggelig å høre sangene og heiaropene.