Klopp sier seg fornøyd med begge kampene

To kamper på 60 minutter mot Bologna endte med tre Liverpool-scoringer og null baklengs. Det sa Jürgen Klopp seg godt fornøyd med.

5. aug 2021 kl 20.34Einar Kvande

Liverpool vant begge kampene svært fortjent, men effektiviteten var så som så. Den første kampen ble vunnet 2-0 etter scoringer at Diogo Jota og Sadio Mané, mens Takumi Minamino ble matchvinner i den andre kampen, etter å ha blitt servert et ypperlig innlegg av Xherdan Shaqiri.

– Jeg er godt fornøyd. Jeg likte måten vi scoret målene på, for motstanderen mistet ballen enkelt, selv om jeg egentlig ikke tror det var så enkelt. Vi tvang dem rett og slett til å gjøre det. Deretter spilte vi god fotball mot et defensivt anlagt lag, og det var mye jeg likte, uttaler Klopp til Liverpoolfc.com.

– Når vi hadde ballen i laget, foregikk pasningsspillet i riktig tempo, slik at vi tvang dem til å løpe mye. Det så veldig bra ut. Spesielt i den andre kampen var det veldig bra. Jeg likte rytmen i spillet vårt. 

– Vi kom til sjanser, og da må du ta vare på dem. Vi hadde flere sjanser enn vi scoret på, men Takis scoring etter Shaqs pasning var flott. Vi kunne som sagt ha scoret mer. Vi bommet på et straffespark, og slike ting, men det er greit. Det viktigste er at ingen ble skadet, og det ser ikke ut til at noen ble det. Mange spilte 60 minutter, noen spilte 45 minutter, og noen spilte 15 minutter. Det er akkurat hva vi ønsket å gjøre i dag. Jeg er veldig godt fornøyd.

Har jobbet mye med pressingen

Liverpool har jobbet mye med pressingen i sommer, og det fikk de betalt for i dag.

– Dere aner ikke hvor mye arbeid vi har lagt ned på dette. Vi snakket om det etter forrige kamp. Det er ikke alltid det fungerer. Det er ikke så stor sjanse for å vinne ballen høyt i banen, men det er likevel det riktige å prøve på. Du må tvinge motstanderen til å gjøre feil. Selv om de ikke gjør feil, bør du fortsette å presse dem i forskjellige områder, mot sidelinjen eller hva det nå er. Da vil du vinne ballen der, og det er også greit. 

– Når du klarer å legge press på en motstander, kan du gjøre som du vil, mens det andre laget ikke kan gjøre det. Det er svært viktig i en fotballkamp. Enten føler du deg usikker, eller så føler du deg veldig sikker. Vi forsøker å bli selvsikre, og dagens kamp var fin i så måte. Jeg kan ikke si noe dårlig om kampen. Jeg så mange gode prestasjoner, og likte mange av prestasjonene i dag. Det er bra.