Liverpool - Bologna 2. kamp:Klart best også i den andre kampen, men heller ikke i denne matchen var effektiviteten på topp

Liverpool fikk to gode gjennomkjøringer mot Bologna, men kampene viste at Jürgen Klopp må jobbe med effektiviteten foran mål.

Liverpool stilte et sterkt lag også i den andre kampen mot Bologna. Ben Woodburn og Owen Beck var de eneste som var i troppen til begge kampene, da de satt på innbytterbenken også i denne matchen, og begge kom innpå, slik at Woodburn ble den eneste som var involvert i begge kampene.

Liverpools tre brasilianere startet kampen, selv om det er under en uke siden de startet preseason-treningen. Roberto Firmino fikk lede laget som kaptein, mens førstekeeper Alisson voktet buret. Joe Gomez fikk også sin første start etter sin alvorlige kneskade. Gomez fikk spille i tospann med nyervervelsen Ibrahima Konate i midtforsvaret. 

Andrevalgene Neco Williams og Kostas Tsimikas utgjorde backparet, mens midtbanen besto av Curtis Jones og Alex Oxlade-Chamberlain i tillegg til Fabinho. Jones startet kampen friskt, og var aktiv gjennom hele matchen.

SKAFFET STRAFFESPARK: Ben Woodburn var den eneste som var involvert i begge kampene mot Bologna.

SKAFFET STRAFFESPARK: Ben Woodburn var den eneste som var involvert i begge kampene mot Bologna.

Vakker scoring

Angrepsrekka med Shaqiri, Minamino og Firmino vil vi neppe se mye sammen i offisiell sammeheng den kommende sesongen. Men Minamino markerte seg i alle fall positivt med en vakker scoring på volley, etter at han lurte seg inn bak Bologna-forsvaret og ga Liverpool-ledelsen før kvarteret var spilt. Innlegget til Shaqiri var det like høy klasse over, da han fant japaneren på utsøkt vis med en herlig cross.

Liverpool var det førende laget også i denne kampen, og like før pause burde Roberto Firmino doblet ledelsen, men headingen hans fra god posisjon foran mål gikk utenfor. 

Spilte sammen for første gang

Joe Gomez og Ibrahima Konate spilte sammen for første gang. Konate markerte seg umiddelbart med å gå hardt i ryggen på sønnen til Pierre van Hooijdonk. Ellers ble stopperne svært lite involvert, da det meste foregikk på italienernes banehalvdel.

Gomez fikk 44 minutter før han ble erstattet av Nat Phillips, mens Konate ble utsatt for en meget stygg takling mot slutten av kampen, men klarte heldigvis å fortsette.

PÅ FARTEN: Kostas Tsimikas startet kampen meget bra.

PÅ FARTEN: Kostas Tsimikas startet kampen meget bra.

Andrevalgene klarte seg bra

Neco Williams og Kostas Tsimikas var ikke blant de som fikk mye spilletid forrige sesong. Grekeren var meget livlig i åpningsminuttene, og kunne kanskje ha fått et straffespark om han hadde gått overende i en situasjon der det åpenbart var kontakt inne i feltet.

Både Tsimikas og Williams ble byttet ut midtveis i annen omgang, samtidig med Joe Gomez. Owen Beck og Ben Woodburn var erstatterne.

TUNG I STEGET: Roberto Firmino har et stykke igjen til toppformen.

TUNG I STEGET: Roberto Firmino har et stykke igjen til toppformen.

Brasilianerne og Shaqiri fikk en halvtime - mens innbytter Origi bommet på straffe

Alisson Becker og Fabinho signerte nye langtidskontrakter tidligere denne uken, og sammen med Roberto Firmino og Xherdan Shaqiri fikk de spille de første 30 minuttene i denne kamepn. Shaqiri og Fabinho var de som markerte seg mest positivt av de fire. Alisson var nærmest arbeidsløs, mens Firmino var usedvanlig tung i steget. 

Da kvartetten gikk ut i pausen, var det Adrian, Kaide Gordon, Leighton Clarkson og Divock Origi som kom inn.

Origi fikk en heading reddet på streken midtveis i omgangen, og rett etterpå satte han et straffespark knallhardt i stolperoten etter at innbytter Ben Woodburn hadde blitt felt klart av Gary Medel.

STRAFFEBOM: Divock Origi setter straffesparket Ben Woodburn skaffet knallhardt i stolperoten.

STRAFFEBOM: Divock Origi setter straffesparket Ben Woodburn skaffet knallhardt i stolperoten.

Merkelig draktkombinasjon

Mange supportere reagerte på draktene til Liverpool i dagens to kamper. Med røde trøyer, sorte shortser og hvite sokker lignet dette veldig på en Manchester United-drakt, noe mange supportere påpekte i sosiale medier, og ikke var spesielt happy for.

Den merkelige kombinasjonen skyldes at Liverpool hadde planalgt å spille i sine nye hvite bortedrakt, men denne viste seg å være alt for lik Bolognas drakt.