Liverpool FC oppdaterer etter billettproblemene

De to treningskampene mot Athletic Bilbao og Osasuna ble verdifull læring for klubben.

10. aug 2021 kl 17.04Øystein Tronstad

Stillingen i de to treningskampene denne uka ble 1-1 og 3-1, men for mange i Liverpool FC var det viktigere å få en gjennomkjøring med over 80 000 inn portene på Anfield.

Det skulle vise seg å bli en krevende gjennomføring. Spesielt var det utfordringer knyttet til bruken av Near Field Communication (NFC) og Print@Home.

Dette er innført som en del av digitaliseringen, for å bedre sikkerheten og redusere fysisk kontakt.

Fungerer, men ikke problemfritt

Phil Dutton, på vegne av klubben, sier til Liverpoolfc.com:

– Den nye adgangsprosessen endret markant kampdagsoperasjonen for supportere og ansatte, og vi ønsket å gi dem en mulighet til å teste prosessene for å tilpasse og forbedre dem videre.

Kaos og lange køer førte til at avspark mot Athletic Bilbao ble utsatt med 30 minutter, og med 15 minutter mot Osasuna.

– Det mest åpenbare resultatet er at teknologien generelt fungerer, men det er andre problemer som resulterer i at adgangen tar lenger tid enn vanlig.

Forhåpentligvis har man lært og erfart av disse gjennomkjøringene og testene.

SOL OG FOTBALL: Etter at de først hadde kommet seg inn portene, var det duket for en fin sommerkveld på Anfield.

SOL OG FOTBALL: Etter at de først hadde kommet seg inn portene, var det duket for en fin sommerkveld på Anfield.

– Det var stor forbedring fra den første til den andre kampen, som et resultat av lærdommen mellom de to oppgjørene. Dette, sammen med en bedre forståelse av systemet, førte til at adgangen gikk betydelig raskere, samtidig som at videre forbedringer trengs.

Skal utbedres før Burnley

Dutton har forståelse for at det var en frustrerende start på kvelden for mange supportere, og han velger å berømme de tilreisende for sin tålmodighet og forståelse.

– Vi vil også fortsette å søke tilbakemeldinger fra fanforum-medlemmer som deltok på treningskampene denne uka, og fra Spirit of Shankly.

Klubben vil nå evaluere dette videre og det vil komme en oppdatering i forkant av sesongens første hjemmekamp, lørdag 21. august mot Burnley.