– Runde etter runde med økende fart. Det var brutalt

Liverpool-spillerne får kjørt seg i sesongoppkjøringen.

3. aug 2021 kl 14.03Jens Bessesen

Liverpool hadde tirsdag en livesending i forbindelse med morgentreningen i franske Evian, to dager før dobbeltoppgjøret mot Bologna. Tirsdag var det trening med ball etter det som var en brutal mandag i varmen. 

Reporter for LFCTV, Mark Benstead, fortalte i forkant av sendingen litt om hvordan mandagens økter virkelig krevde mye hos spillerne. 

– I går var det en dobbeløkt. Først var det taktisk trening med ball, før det på ettermiddagen var en løpeøkt. Runde etter runde med økende fart. Det var brutalt, sier Benstead.

Konate fikk kjørt seg

Spesielt la han merke til hvordan Ibrahima Konate nå blir vant til det nye treningsopplegget etter overgangen fra RB Leipzig. 22-åringen fikk kjenne på kroppen hvordan Jürgen Klopp og hans team skal få laget i toppform inn mot den nye sesongen. 

– Konate er en fantastisk atlet som har spilt i Bundesliga, men han merker nok nå at han må jobbe enda litt hardere. Han måtte gi alt han hadde og var den siste til å bli ferdig med løpeøkten. Det er ikke et stikk mot Konate, men sier heller noe om nivået Liverpool er på fysisk, sier reporteren.

Benstead så også i den forbindelse hvordan spillerne jobber som lag også på trening.

– Da Konate kjempet seg inn de siste meterne stod resten av spillerne og heide han frem. Det viser en fantastisk lagmoral, og det er det som får spillerne gjennom slike økter, sier han.

Trives med hardøkter

Ibrahima Konate forteller til Liverpoolfc.comat intensiteten på Liverpool-treningene gjør at han sover meget godt om nettene. Franskmannen trives med de harde treningsøktene han har vært gjennom i sommer.

– Det er meget tøffe økter, men det bekymrer meg ikke, sier 22-åringen som gjennomfører sin første preseason som Liverpool-spiller etter overgangen fra RB Leipzig tidligere i sommer.

Konate vet at hardkjøret i sommer kommer godt med når alvoret starter om snaue to uker. 

– Vi er en stor klubb og et godt lag, og vi må løpe mye. Vi må jobbe med intensiteten i spillet. Treningene er harde, men vi blir bedre av å jobbe hardt, slår franskmannen fast.

– Jeg sover godt. Det skjer av seg selv. Jeg er sliten når jeg legger meg, og da sovner jeg med en gang!