Kamper utenfor England er tilbake på agendaen

Planene ble skinlagt i 2008, men er igjen noe som diskuteres.

27. sep 2021 kl 09.49Arild Skjæveland

I 2008 så Premier League på muligheten til å spille en ekstra serierunde på fem ulike stadioner rundt om i verden. En 39. Premier League-kamp ville gjort at hver klubb skulle tjene 5 millioner pund per kamp.

Det var stor motstand mot planene, både fra supportere, UEFA, FIFA og det engelske fotballforbundet (FA), og til slutt måtte planene legges bort.

Den mektige Premier League-sjefen Richard Scudamore uttalte i august 2014 at «det kom til å skje på et tidspunkt». Scudamore gikk av som Premier League-sjef i 2018 – men planene hans lever videre.

Diskuteres igjen

I forrige uke var det Premier League-møte på Landmark Hotel i London, med alle de 20 klubbene fysisk tilstede for første gang siden pandemien.

David Ornstein i The Athletic rapporterer at et av hovedpunktene på agendaen for møtet, var hvordan Premier League skulle fortsette veksten. 

USA, Kina, India, Brasil og Indonesia skal ha blitt sett på som markeder der Premier League kan nå ut til nye supportere.

På kort sikt vil det bli aktuelt med en større preseason-turnering i USA neste sommer, men på lang sikt vil det være snakk om også offisielle kamper i utlandet. Det skal ha blitt nevnt at en må planlegge veien videre for å få «meningsfulle kamper utenlands», og på møtet i juni ble det diskutert å få Premier League-kamper ut i verden.

Ornstein skriver videre at det vil ta flere år før planene kan bli noe av, men at det er fascinerende at planene nå er tilbake på agendaen etter kollapsen til The Super League