Brentford-spissen er Liverpool-supporter, og bilde etter kampen satte fart på spekulasjonene

Ivan Toney satte Virgil van Dijk på prøve på lørdag.

27. sep 2021 kl 08.42Arild Skjæveland

For første gang siden comebacket denne sesongen, ble Virgil van Dijk satt skikkelig på prøve lørdag kveld. Brentford-spissen Ivan Toney er rå i duellene, og var ikke redd for å teste seg mot Liverpools nummer fire.

Liverpool hadde kun ett baklengsmål på fem kamper før de kom til Brentford Community Stadium. Der slapp de røde inn tre ganger.

Duellen med van Dijk var noe Toney snakket om allerede i sommer, før sesongen startet. Da omtalte han nederlenderen som den beste forsvarsspilleren han kom til å møte etter opprykket.

– Jeg tror han vil tenke på hvordan han skal slå meg, heller enn at jeg skal kunne slå ham, sa Toney til The Athletic i juli.

– Han er menneskelig. Jeg håper bare at jeg har en fantastisk dag, og at han lar meg sleppe løs. Det vil bli en god utfordring, og veldig ulikt det jeg har vært vant med.

– Det å score foran The Kop er drømmen min denne sesongen, sa han videre.

Liverpool-supporter

Toney vant mange av duellene sine, og hadde også målgivende til Brentfords første mål. Han kom ikke selv på scoringslisten på lørdag, men fikk mye oppmerksomhet etter kampen.

– Toney og Mbuemo gjorde det veldig bra, og Brentford fortjente et poeng, sa Klopp til Sky Sports etter kampen.

Toney har lagt ut et bilde på Instagram med teksten: «Det var en hendelsesrik kveld, for å si det mildt, med å møte laget jeg støttet som ung gutt var det en drøm som gikk i oppfyllelse»

For de som følger Toney på sosiale medier er det gammelt nytt at han er Liverpool-supporter. På spørsmål om hvilket lag han aller helst vil spille for, har han tidligere svart «Liverpool!!»

Det satte fart i ryktebørsen på sosiale medier da Jürgen Klopp ble avbildet sammen med 25-åringen etter kampen, da de hadde en prat på sidelinjen etter at de var ferdig med intervjuene med Sky Sports.

Toney har scoret 35 mål på 58 kamper for Brentford etter overgangen i 2020. Før det hadde han 49 mål på 94 kamper for Peterborough i League One. Han var Newcastle-spiller i 2015/16-sesongen, og fikk to Premier League-kamper.

Han fikk aldri gjennombruddet sitt på øverste nivå den gang, og tok et steg tilbake og i lavere divisjoner. Nå ser det ut som at han er klar, og vel så det.