– Kan ikke hjelpe deg om du ikke ser kvalitetene til Joel Matip

Joel Matip har hatt en super sesongåpning.

18. sep 2021 kl 13.30Jens Bessesen

– Jeg kan ikke hjelpe deg om du ikke ser kvalitetene til Joel Matip, sier Jürgen Klopp om sin stopperkjempe. 

30-åringen er endelig skadefri etter å ha vært ute i hele andre halvdel av forrige sesong. Det var først etter at Matip ble skadet at formen virkelig gikk nedover for Liverpool, og sammen med Virgil van Dijk har han vært bunnsolid så langt denne sesongen.

– Han har vært uheldig med skader tidligere, men han er en utrolig spiller, og det har han vært helt siden han kom hit, sier Klopp.

Hylles av Gomez

Også Joe Gomez, som var tilbake i laget mot AC Milan onsdag, mener Matip er en fantastisk spiller.

– Joel er utrolig. Han har så mange egenskaper at jeg ikke tror han får nok hyllest. Måten han har startet sesongen på viser hvor god han er, sier engelskmannen. 

Gomez legger til at Matip ikke er den som stjeler mest oppmerksomhet.

– Han liker å holde seg i bakgrunnen, men han fortjener all skryt han kan få fordi han er en flott person og en veldig god spiller. Som med Virgil er han en jeg kan lære mye av, sier Gomez.

God med ballen

Alisson uttalte etter Leeds-kampen at Matip også har tatt rollen som playmaker. Også der mener Gomez at 30-åringen er undervurdert.

– Ved første øyekast tenker du at han ikke har smidigheten eller evnene til å drible som han gjør. Men det er en fantastisk egenskap å ha, som vi så i Leeds-kampen, sier Gomez.

– Vi spøkte litt fordi summen på FIFA ikke reflekterte det han er kapabel til i virkeligheten. Han er en utrolig spiller, sier Gomez.