Kommer ikke til å stå i veien for Joe Gomez

Dersom Gareth Southgate tar med Joe Gomez på landslaget igjen, har han Jürgen Klopps fulle velsignelse til det.

25. sep 2021 kl 10.19Einar Kvande

Joe Gomez har spilt to kamper for Liverpool siden den stygge kneskaden han pådro seg på landslagsoppdrag i november 2020. Jürgen Klopp har imidlertid ingen motforestillinger mot at Gomez blir kalt inn til nye landslagsoppdrag allerede nå.

Midtstopperen spilte sin første kamp for Liverpool på ti måneder da AC Milan ble slått i Champions League i forrige uke, og han var også i aksjon mot Norwich i ligacupen. 

– Jeg har ingen problemer med at Joe Gomez blir invitert til å spille for landslaget igjen, sier Klopp til Liverpool Echo.

– Det vil bare være bra for Joe. Han behøver å spille kamper. Han behøver spilletid. Definitivt. Det er slik situasjonen er. 

– Ja, jeg har vært forsiktig med ham. Jeg forsøker å være forsiktig. Jeg har forsøkt å være fornuftig med midtstoppersituasjonen så langt.

– Vi vet vi har hatt tre stoppere som har kommet tilbake fra alvorlige langtidsskader. Jeg liker ikke å snakke om det. Det tilhører fortiden, men vi må selvsagt forholde oss til det. Vi kan ikke bare tro at alt er greit, og nå kan vi gjøre det på akkurat samme måten som før.

Må finne rytmen og samtidig vinne kamper

– Disse spillerne må finne rytmen igjen. Alle sammen. Det er hva vi forsøker å gi dem. Men samtidig må vi vinne fotballkamper, så vi forsøker å gjøre det også. Så langt har det gått bra, og forhåpentligvis fortsetter det slik i all evighet. Det ville ha vært veldig bra.

Gomez sitt comeback kom da AC Milan ble slått 3-2 i Champions league i forrige uke, i en kamp hvor London-gutten hadde Joel Matip som sin makker. Mot Norwich tirsdag kveld fikk han Ibrahima Konate som makker for første gang. 

– Jeg føler meg i god form, og har lagt ned mye arbeid. Dessverre har jeg vært gjennom denne prosessen noen ganger nå. Du lærer ting på veien, og du vet hvordan du skal håndtere det, sa Gomez selv etter kampen mot Norwich.