U23-laget ble senket av tidligere rød

Liverpool U23 tapte i London.

11. sep 2021 kl 23.01Arild Skjæveland

Kaide Gordon ga Liverpool U23 en perfekt start i bortekampen mot Tottenham, da han ga de røde ledelsen. 16-åringen har imponert stort denne sommeren, og trener regelmessig med førstelaget.

Dessverre skulle de røde bli senket av en av sine egne. Alfie Devine kom til Liverpool som sjuåring, og ble frigitt som 11-åring. Han gikk videre til Wigan, og var del av laget der også Jamie Carraghers sønn var med – og imponerte i FA Youth Cup 2020.

Nå er han 17 år gammel – og Tottenham betalte 300 000 pund for ham i fjor sommer. Midtbanespilleren har allerede debutert for førstelaget, og scoret mål i FA-cupkampen mot Marine i januar.

Devine utlignet etter en halvtime mot Barry Lewtas sitt lag i dag, før han scoret vinnermålet ni minutter før slutt. Det endte 2-1 til Spurs.

Liverpool er nummer sju i ligaen, med fem poeng på fire kamper.

Lewtas fokuserer på det positive

Det var Liverpool U23s første tap i Premier League 2 denne sesongen.

– Vi er skuffet, men det er mye positivt å ta med seg. Vi brukte et ungt lag her i dag, sier Lewtas til Liverpoolfc.com.

I tillegg til 16 år gamle Gordon, var også spillere som Matuesz Musialowski og Billy Koumetio i startoppstillingen i London.

– Noen av guttene er ferske på dette nivået, og med at spillet går så hurtig. I noen øyeblikk skulle vi holdt bedre på ballen, og jeg tror det ville gitt oss bedre kontroll i kampen. Det ville gjort at vi kunne vokst mer inn i det. Det er mange muligheter for guttene til å lære, og det er det det handler om. Vi er så klart skuffet over å tape, men vi vil bli bedre av dette. Dette er en skikkelig god gruppe med gutter, og vi vil vokse på dette, sier han videre.

Lagoppstilling: Pitaluga, Gallacher, Koumetio (Wilson, 85), Clayton, Beck, Corness (Boyes, 58), Morton, Gordon, Bearne, Musialowski (Norris, 58), Woltman.

Ubenyttede reserver: Hughes.