Liverpool skal ha fulgt Leeds-stjernen i over fem år

De helrøde blir stadig linket til Raphinha.

11. sep 2021 kl 17.34Arild Skjævelandaskjaeveland

Da FIFA endelig ga Premier League-klubbene klarsignal for å bruke brasilianerne i denne ligarunden, betyr det også at Liverpool-forsvaret får en tøffere oppgave. Det betyr at Raphinha vil stå på motsatt banehalvdel.

24-åringen har vært glimrende siden overgangen fra franske Rennes, og er Leeds sin mest verdifulle spiller. Han har sju mål og ni målgivende så langt for Yorkshire-klubben – og er en spiller Liverpool stadig blir linket til.

Ifølge Melissa Reddy i The Independent har Liverpool fulgt kantspillerens utvikling helt siden sommeren 2016. 

Imponerte speiderne

Raphinha skal ha imponert stort i Copa Sao Paulo i 2016 – noe som vekket interessen hos Liverpools speidere.

«En kantspiller fra Avai som kunne spille på begge flankene, og som var ivrig etter å komme i posisjoner for å score mål», skriver Reddy.

«Raphinha hadde alt som kjennetegner en typisk angrepsspiller fra Brasil. Latterlig talentfull med ballen i beina, veldig godt teknikk, og dødelig én mot én. Han kombinerte det med styrke, utholdenhet og en aggresjon som er vanligere for uruguayansk og argentinsk fotball», skriver Reddy videre.

Deco er spillerens agent. Han er også involvert i Fabinhos karriere. Liverpool var linket med Raphinha så tidlig som i 2017, men følte at han ikke var klar for Premier League. Han gikk til Sporting, og senere Rennes.

Leeds betalte 17 millioner pund for ham i fjor høst.