– Hadde Liverpool hentet inn et nytt femtevalg på topp på deadline day, ville stemningen vært en helt annen

James Pearce i The Athletic har fulgt Liverpool hele sommeren. I en fersk podcast svarer han på spørsmål om overgangsvinduet.

2. sep 2021 kl 17.41Arild Skjæveland

Det var mange Liverpool-supportere, kanskje spesielt på sosiale medier, som var skuffet over at de helrøde ikke forsterket laget mer enn de gjorde i sommer. Ibrahima Konaté er den eneste førstelagsspilleren som har blitt kjøpt, for et lag som på mirakuløst vis sikret seg Champions League-spill og tredjeplass i siste serierunde forrige sesong.

James Pearce i The Athletic har dekket Liverpool hele sommeren, og har skrevet om den mulige jakten på erstattere. Han kan skjønne noe av frustrasjonen mot eierne i FSG.

– Noe av kritikken er fortjent. Jeg kan skjønne frustrasjonen over at Liverpool ikke gjorde mer i overgangsvinduet, og at Jürgen Klopp ikke ble støttet mer økonomisk, sier Pearce i podcasten The Red Agenda

– Jeg har skrevet mange ganger at jeg følte at det var noen posisjoner i troppen som burde forsterkes, men den absolutt største prioriteten var defensivt, og de gjorde det veldig tidlig med Konate. At de ikke har kjøpt en erstatter for Wijnaldum gjør meg bekymret, men ikke like mye som det bekymrer meg at de ikke har kjøpt en ny angriper, sier han videre.

Han mener at Harvey Elliotts gode pre-season og start på sesongen har endret litt på hva det var størst behov for.

– Tidlig i sommer var det ingen som så for oss at Harvey Elliott skulle ha en slik sommer, og tvinge seg inn i Klopp sine planer, så jeg mener det er mer forståelig at de ikke har kjøpt en ny midtbanespiller med alternativene der. Men jeg bekymrer meg over skadehistorikken til spillere som Keita og Oxlade-Chamberlain. Som fans flest er den største bekymringen rundt angrepet.

– Det at det er et så stort gap i kvalitet fra Salah, Mané, Firmino og Jota, og at det ligger et så stort ansvar på dem. Jeg er ikke overbevist om at vi skal få så mange mål fra Minamino og Origi. Forhåpentligvis kan de vise oss at vi tar feil, sier han.

– Ett kjøp kunne endret stemningen

Liverpool solgte offensive spillere som Harry Wilson, Taiwo Awoniyi og Xherdan Shaqiri i sommer. Divock Origi kunne gått, og kan fortsatt komme til å gå, uten at de røde fikk hentet noe nytt i angrep. Kaide Gordon er 16 år gammel, og har blitt nevnt som en spiller som kan få spilletid for førstelaget denne sesongen.

– Jeg tror stemningen ville vært en veldig annen dersom Liverpool hadde hentet inn et femtevalg i angrep på deadline day, og det er det som er den store svakheten i troppen. Vi snakker ikke om en tropp som er full av åpenbare hull som måtte fylles for at de skal kunne være med i toppen, sier Pearce.

Han tror alle de nye kontraktene er et signal om at spillerne selv har tro på Jürgen Klopps prosjekt og sjanser.

– Vi har sett en rekke nøkkelspillere signere nye kontrakter i sommer. Tror folk virkelig at de hadde signert disse kontraktene dersom de var bekymret for hvilken retning klubben var på vei? Det ville de ikke. Vi har sett nøkkelspillere som har kommet tilbake og styrket stallen, og vi har sett fantastiske unggutter som Harvey Elliott og Kaide Gordon, som har kommet fra ingenting. Dersom du har en altfor stor stall, er veien lenger for unge spillere.

– Vinduet kunne ha vært bedre, men jeg mener det har vært en overreaksjon fra enkelte, avslutter Pearce.