Dette er grunnene til at Liverpool ikke har klart å bli enig med Mohamed Salah om en ny kontrakt ennå

Mohamed Salahs kontrakt med Liverpool løper ut sommeren 2023, og supporterne begynner å bli nervøse for at partene ikke skal klare å bli enige.

Neil Jones i Goal.com har en følelse av at forhandlingene mellom Liverpool og Salahs representanter har nådd et kritisk punkt. 

Han peker på det faktum at det er mindre enn halvannet år før den nåværende avtalen mellom partene løper ut, og påpeker at historien har vist at jo lenger kontraktsforhandlinger drar ut, jo mindre sannsynlig er det at ting løser seg.

Tre mulige utfall

Det er bare tre mulige utfall av denne sagaen. Det alle røde håper på er selvsagt at Salah setter navnetrekket sitt på en ny kontrakt. Egypteren har muligheten til å la den nåværende kontrakten løpe ut og forlate Liverpool uten at Anfield-klubben får en penny for ham i 2023, mens Liverpool har muligheten til å selge sin toppscorer i sommer.

Som så ofte i moderne fotball handler dette om penger.

Salah har flere ganger gått ut i mediene og poengtert at han ikke har forlangt enorme beløp, men som Jones påpeker vet vi at han er ute etter karrierens beste kontrakt. En fireårskontrakt som vil gjøre han til Liverpools best betalte spiller noensinne. Han vil også bli en av de spillerne som tjener aller mest i Premier League.

For øyeblikket er han ikke Liverpools best betalte spiller. Virgil van Dijk er den som har den høyeste lønnen i Jürgen Klopps tropp, med rundt 220 000 pund i uken. 

– Liverpool vet de må bryte med sin nåværende lønnsstruktur som de skal klare å beholde Salah lenger enn til 2023, slår Jones fast.

Goal-journalisten tror det betyr en ukelønn på godt over 300 000 pund.

Fyller 30 år i sommer

Faktum er at Salah runder 30 år i juni, og klubben er klar over at det er risikosport å gi kostbare langtidskontrakter til spillere som har passert 30.

Jürgen Klopp har imidlertid uttalt at Salahs fysikk er av en slik art at han kan prestere på høyeste nivå til langt opp i 30-åra. Det mener også spilleren selv. 

Jones påpeker at egypteren kun har gått glipp av ni ligakamper i løpet av hele sin Liverpool-karriere. To av disse var denne måneden, på grunn av Afrikamesterskapet. 

– Salah selv mener at han er i sin beste fysiske form noensinne, slår Jones fast.

Goal-journalisten tror også at det blir svært vanskelig for Liverpool å finne en erstatter for Salah. 

– Selv om lønnen på 20 millioner pund i året høres enorm ut, så er kostnaden forbundet med å erstatte en slik spiller, i form av overgangsbeløp og lønninger, antagelig betydelig høyere. 

Sju førstelagsspillere tegnet nye kontrakter med Liverpool i perioden juni til september i fjor. Karer som Alisson Becker, Andy Robertson, Fabinho, Trent Aledancer-Arnold, Harvey Elliott, Virgil van Dijk og Jordan Henderson signerte alle nye avtaler. Både Henderson og Virgil van Dijk signerte fireårskontrakter i august, som binder dem til Anfield-klubben frem til de er over 34 år.

Klopp er positiv

– Ingen trenger å være bekymret, uttalte Klopp den 15. januar.

– Det er nok grunner til å være ganske positiv, men ting som dette tar tid. Selvsagt ønsker vi å beholde ham, og jeg er positiv med tanke på det. Vi får se hvordan det går, la han til.

– Det er mange ting som må vurderes, både av klubben og spilleren, og ikke minst fra agentens side.

Både Salah selv og agenten hans, Ramy Abbas Issa, vet veldig godt hva som er spillerens markedsverdi. Og for å holde Salah på Anfield må Liverpool punge ut.

Det er heller ikke bare Salah som er inne i de siste 18 månedene av kontrakten. Det samme gjelder også egypterens angrepsmakkere Sadio Mané og Roberto Firmino, i tillegg til midtbanespillerne Naby Keita og Alex Oxlade-Chamberlain.

Jones mener det er usannsynlig at alle i trioen Salah, Mané og Firmino vil bli tilbudt nye kontrakter.

– Salah er trolig den eneste av disse som klubben vil få en enormt transferbeløp for. Problemet er at han også er den spilleren som det vil koste mest å erstatte.

– Ingen spiller er større enn Liverpool FC, men få er større enn Salah akkurat nå, avslutter Goal-journalisten.

– De røde må rett og slett få ordnet denne kontrakten, og jo tidligere jo bedre, konkluderer han.