Salah og Mané mister neppe nattesøvnen av Minaminos prestasjoner

Januar var måneden da Takumi Minamino skulle vise seg frem, og etablere seg i Liverpools angrepsrekke.

Etter at Liverpool spilte 2-2 mot Chelsea på Stamford Bridge den 2. januar satte Mohamed Salah og Sadio Mané seg på flyet til Afrikamesterskapet.

Det var da Takumi Minamino skulle gripe sjansen, og virkelig etablere seg som en viktig angriper for Jürgen Klopp.

Selv om japaneren har vært involvert i samtlige fem kamper som er blitt spilt siden klubbens to afrikanske stjerner reiste til Kamerum, kan man vel ikke beskylde ham for å ha grepet sjansen med begge hender. 

Holder ikke nivået

Minamino har startet kun en av de fem kampene, nemlig den målløse ligacupsemifinalen mot Arsenal på Anfield. En kamp der vertene slet med å finne en vei gjennom et godt organisert Arsenal-forsvar, etter at gjestene ble redusert til ti mann tidlig i oppgjøret. 

Mye av det kreative ansvaret hvilte på japaneren i den kampen, men han klarte aldri å finne de rette løsningene, og ble belønnet med svake 3 på spillerbørsen av Liverpool.no, og fikk bare marginalt bedre 3,43 på folkebørsen.

«Det er nå Minamino har sjansen til å vise hva han kan, og vi skal ikke trekke konklusjonen ennå, men foreløpig virker han for veik og at han dessverre ikke helt innehar nivået. Nære ved å score et heldig mål etter et fint raid i starten av andre omgang. Slår til med en elendig avslutning like før slutt», lød dommen til Liverpool.no.

Det faktum at Minamino ikke fikk starte noen av de to ligakampene som ble spilt i Salah og Manés fravær sier vel det meste om Jürgen Klopps manglende tillit til japaneren. Alex Oxlade-Chamberlain ble foretrukket sammen med Roberto Firmino og Diogo Jota i angrepsrekka mot Brentford, og den samme historien gjentok seg da Crystal Palace ble slått 3-1 på Selhurst Park. 

Scoret på bursdagen

Mot Brentford kom Taki på banen etter 74 minutter, da Oxlade-Chamberlain måtte ut med en ankelskade. Japaneren fant veien til nettmaskene bare tre minutter senere, da han fastsatte sluttresultatet til 3-0 til de røde. En scoring på bursdagen skulle man tro gjorde godt for selvtilliten.

FÅR INSTRUKSER AV KAPTEINEN: Takumi Minamino har fortsatt mye å lære som Liverpool-spiller.

FÅR INSTRUKSER AV KAPTEINEN: Takumi Minamino har fortsatt mye å lære som Liverpool-spiller.

Mot Palace fikk japaneren en drøy halvtime på banen som erstatter for Ox, uten å vise seg frem noe særlig. Han ble belønnet med en 6-er for innsatsen av Liverpool.no, mens folket la seg en karakter lavere, og ga ham 5.

Både da Shrewsbury ble slått 4-1 i FA-cupen på Anfield og da Arsenal ble slått 2-0 i den andre semifinalen i ligacupen, på Emirates, hadde Minamino en innbytter-rolle. 

Mot League One-klubben kom han inn for Max Woltman foran andre omgang, og søkte mye ballkontakt. Japaneren ble mye mer involvert i spillet enn tenåringen han erstattet i den kampen, og var således et fornuftig bytte av de røde. For innsatsen ble han belønnet med 6 av Liverpool.no og 5,33 av folket.

Liverpool valgte å stille B-preget i denne kampen. Tanken var sikkert å spare Minamino til den første semifinalen mot Arsenal bare fire dager senere, for Liverpool stilte med en ung angrepsrekke bestående av nevnte Woltman, Kaide Gordon og Curtis Jones mot Salop.

Sluttproduktet har ikke vært godt nok

I den andre semifinalen mot Arsenal kom Minamino inn for Gordon etter 53 minutter. Japaneren fikk en stor sjanse etter bare fem minutter på banen, men klarte ikke å få klem på avslutningen, og Arsenal kunne rydde opp nærmest på egen strek. Vi noterte oss også en godt raid av Taki et kvarter før slutt.

En scoring mot Brentford på 27-årsdagen var rett og slett for lite til å overbevise noen om at Takumi Minamino noen gang blir noe mer enn en squadspiller for Liverpool.

Likevel kan vi konkludere med at Minamino ikke har levert et godt nok sluttprodukt i noen av disse fem kampene til å være i nærheten av å gi Salah, Mané, Firmino og Jota kamp om plassene i angrepsrekka når Jürgen Klopp får en fulltallig tropp å velge blant.

En scoring mot Brentford på 27-årsdagen var rett og slett for lite til å overbevise noen om at Takumi Minamino noen gang blir noe mer enn en squadspiller for Liverpool.