– I dag spilte vi skikkelig «Jekyll and Hyde»-fotball

Jürgen Klopp var en meget fornøyd mann etter seieren mot Crystal Palace, men tyskeren ville ikke ha noe snakk om hvordan helgens resultater påvirker tittelkampen.

Liverpool vant 3-1 i bortekampen mot Crystal Palace i ettermiddag. De røde startet kampen meget godt, men Gallagher og co kjempet seg inn i kampen igjen og kunne scoret flere mål.

Selv om det ikke var en perfekt kamp for de røde var Jürgen Klopp kjempefornøyd med laget etter at Kevin Friend blåste av kampen.

– Det var litt Jekyll og Hyde-fotball fra oss i dag. Du kan se hvor gode vi kan være, og vi var fantastiske i det første 35 minuttene.

– Etter en intens uke har jeg ikke noe annen forklaring på hva som skjedde etter det, men at det har vært en hard uke kan være en grunn, sa Klopp til Sky Sports etter kampen.

ET KRAFTIG HODESTØT: Virgil Van Dijk åpnet målkontoen for Liverpool i ettermiddag.

ET KRAFTIG HODESTØT: Virgil Van Dijk åpnet målkontoen for Liverpool i ettermiddag.

Fra fantastisk til forferdelig

Det var flere elementer som ikke stemte i Liverpools spill i dag, spesielt i 2. omgang. Van Dijk og co slapp til mange sjanser, og det kunne blitt flere mål i mot i ettermiddag. Klopp mener at det var flere faktorer som spilte inn.

– Vi var slurvete bakover. I andre omgang var vi ikke kompakte, førsteforsvarerne presset på for høyt og avstanden var ikke riktig. Vi spilte en høy linje og klarte ikke å sette dem i offside, noe som selvfølgelig er vår feil, sa tyskeren.

Selv om de røde hadde flere dårlige perioder på Selhurst Park var også de 35 første minuttene noe av det beste de har vist denne sesongen. Intensiteten var høy, og Liverpool lot ikke Crystal Palace holde på ballen i mer enn noen få sekunder av gangen.

– Denne kampen viste hvor vanvittig gode og dårlige vi kan være. I de første 35 minuttene var vi helt fantastisk. Vi var skikkelige skarpe og gode på å spille på små flater.

– Etter hvert begynte vi å gi fra oss to-tre slurvete pasninger og fansen var tilbake i kampen. Palace var tilbake og vi startet 2. omgang slik vi avsluttet 1. omgangen. 

Etter Roy Hodgsons avgang har Patrick Vieira tatt over Crystal Palace. I dag viste franskmannen hva han har endret på Selhurst Park.

– Crystal Palace er et veldig talentfullt lag, wow. Vi åpnet dørene for dem og de var mer enn klare for å utnytte det.

FRUSTRERT: Jürgen Klopp likte ikke alt han så av guttene i ettermiddag, men han var veldig fornøyd med tre poeng.

FRUSTRERT: Jürgen Klopp likte ikke alt han så av guttene i ettermiddag, men han var veldig fornøyd med tre poeng.

Takket Alisson

Når de rødes forsvar svikter i avgjørende situasjoner er det alltid fint å ha en vanvittig god keeper mellom stengene. Alisson hadde kanskje sin beste kamp for sesongen, noe som viste seg viktig i en kamp hvor flere poeng kunne blitt mistet.

Liverpools trener var veldig fornøyd med brasilianerens prestasjoner i dagens kamp. Når dommeren blåste av kampen var han fort borte hos keeperen for å takke for innsatsen.

– Jeg sa til ham: Takk for at du reddet forsvaret vårt igjen. Han sa: Det er jobben min. Det er selvfølgelig veldig nyttig å ha en keeper i verdensklasse bakerst!

BANENS BESTE: Alisson reddet Liverpool ved flere anledninger i dagens kamp i London.

BANENS BESTE: Alisson reddet Liverpool ved flere anledninger i dagens kamp i London.

Ville ikke snakke om tittelkampen

Dette kan ha vært Liverpools siste Premier League-kamp uten Sadio Mané, Mohamed Salah og Naby Keïta. Uten trioen har Liverpool klart seg overraskende bra.

– Det viktigste er at vi klarte det uten dem. Det gjorde det likevel veldig intenst. Når du ikke har maksimal fart på kantene må du selvfølgelig gjøre endringer rundt dette. Det gjør denne seieren enda bedre fordi vi måtte jobbe så hardt, sa Klopp.

I går tapte Manchester City to poeng mot Southampton på St. Marys. Det er godt nytt for et jagende Liverpool-lag, men Klopp mener det er for tidlig å snakke om en tittelkamp igjen.

– Det er for langt opp til å snakke om det akkurat nå. Vi må bare vinne våre kamper. Hver eneste Premier League-kamp er vanskelig, slik som vi så i dag. Vi gjorde det mer spennende enn det trengte å være! Vi får se hva som skjer i de siste månedene.

Nå venter en liten pause for Liverpool spillerne og Jürgen Klopp. Den neste uken er det landslagspause og neste kamp er mot Cardiff i FA Cupen den 6. februar. Klopp er glad for at det endelig blir en liten pause etter en intens periode.

– Dette blir et liten pust i bakken etter en intens periode. Det hjelper veldig. Etter det er vi klar til å komme i gang igjen.