14 må være tilgjengeligI tre ligacupkamper har 30 forskjellige spillere vært på banen eller benken

EFL vurderer nå om Liverpool skal få kampen mot Arsenal utsatt.

Tirsdag kveld kom Liverpool FC med en forespørsel til English Football League (EFL) om å utsette torsdagens ligacupkamp mot Arsenal.

Det er semifinale i turneringen, og skal spilles over to kamper. Den første er førstkommende torsdag på Emirates Stadium, med retur på Anfield uken etter.

Det er første gang Liverpool ber om at en kamp utsettes, og det kommer etter et nytt smitteutbrudd i klubben. Fra før har manager Jürgen Klopp, samt spillerne Alisson Becker, Roberto Firmino og Joel Matip vært satt ut med viruset. Klubben har i tillegg spillere på skadelisten, og tre spillere i Afrikamesterskapet.

Må ha 14 spillere tilgjengelig

Etter EFL sitt reglement må kampene spilles så lenge 14 spillere er tilgjengelig. Det er ikke presisert at det må være 13 utespillere pluss en målvakt, slik som i Premier League, men det er grunn til å tro at det er det som gjelder. Viss ikke – må kanskje James Milner på med keeperhanskene!

EFL skal vurdere enkeltsaker, og det er det som nå blir gjort.

Et «problem» for Liverpool, kan være hvilke spillere som vil regnes som førstelagsspillere og aktuelle inn mot kampen. De røde har nemlig brukt 25 spillere så langt i turneringen, med ytterligere fem som har sittet på benken uten å komme inn.

Det er disse spillerne:

Målvakter: Adrian og Caomhin Kelleher.

Forsvar: Conor Bradley, Neco Williams, Owen Beck, Nathaniel Phillips (skadet), Joe Gomez, Ibrahima Konaté, Kostas Tsimikas, Andy Robertson og Joel Matip (koronasmittet).

Midtbane: Tyler Morton, Curtis Jones, Naby Keita (Afrikamesterskapet), James Milner, Alex Oxlade-Chamberlain, Jordan Henderson.

Angrep: Kaide Gordon, Harvey Blair, Takumi Minamino (skadet), Roberto Firmino (koronasmittet), Diogo Jota og Divock Origi (skadet).

I tillegg har Marcelo Pitaluga, Liam Hughes, Jarell Quansah, James Belagizi og Max Woltman vært med på benken.

Keeperkrise?

Vi vet fortsatt ikke hvem som har testet positivt denne uken – men det har blitt gjort en interessant observasjon i søndagens kamp mot Chelsea.

U23-TRENEREN MED: Mark Morris bak Caoimhin Kelleher før Chelsea-kampen.

U23-TRENEREN MED: Mark Morris bak Caoimhin Kelleher før Chelsea-kampen.

Da var alle Liverpools tre keepertrenere borte – John Achterberg, Jack Robinson og Claudio Taffarel.

Liverpool hadde Kelleher mellom stengene i den kampen, med Adrian og Marcelo Pitaluga på benken. Det var U23-lagets keepertrener Mark Morris som var med dem og tok seg av oppvarmingen. 

Loris Karius er fortsatt registrert for Liverpool – dersom det skulle bli aktuelt…