City ser ut til å slippe straff for supporternes Hillsborough-sjikane

Fotballforbundet står maktesløse dersom tilropene ikke anses som diskriminerende.

Mark Ogden i ESPN melder at Manchester City neppe blir straffet for at klubbens supportere drev med respektløs synging om Hillsborough-tragedien under søndagens prestisjeoppgjør på Anfield. 

Bortsupporterne ble fanget opp av mikrofonene mens de sang «Murderers» og «Always the victims» med referanse til Hillsborough-tragedien.

Kilder som ESPN har vært i kontakt med opplyser at det engelske fotballforbundet står maktesløse i forhold til å straffe Manchester-klubben, fordi syngingen og tilropene ikke klassifiseres som diskriminerende. 

Kildene som ESPN har vært i kontakt med melder også at påstander om at Liverpool-fansen kastet mynter i retning City-manager Pep Guardiola og at det ble kastet gjenstander mot gjestenes buss ligger utenfor fotballforbundets jurisdiksjon.

Det engelske fotballforbundet har fordømt tilropene og syngingen til City-supporterne, men kilder har altså fortalt ESPN at City som klubb ikke kommer til å bli straffet som en følge av Hillsborough-hetsen som lagets supportere drev med, om det ikke kan bevises at tilropene og syngingen var diskriminerende, som for eksempel rasistiske heller homofobiske tilrop.

Liverpool FC la ut en pressemelding etter kampen der de fordømte tilropene og syngingen til gjestenes supportere. 

«Vi er dypt skuffet over å høre avskyelige sanger relatert til tragedier på fotballstadioner fra borteseksjonen under dagens kamp på Anfield. Området under borteseksjonen ble også utsatt for hærverk med graffiti av lignende karakter», skrev Liverpool FC. 

Tause

Manchester City har fortsatt ikke kommet med noen uttalelse om den forkastelige syngingen til lagets supportere, men City-kilder har uttalt til ESPN at de anser tilropene som en uheldig konsekvens av kommentarene til Jürgen Klopp under pressekonferansen før kampen, der tyskeren sa at Liverpool og andre klubber ikke kan konkurrere med ressursrike klubber som City, Paris Saint-Germain og Newcastle.

Liverpool Echo melder at Manchester City venter på ytterligere informasjon fra Merseyside-politiet og sine egne sikkerhetsvakter før de avgjør om klubben skal starte en etterforskning av syngingen til sine egne fans.

Echo har sett mailer der City sier at de ønsker å ta uakseptabel oppførsel ved roten. Det er uklart hvor lenge det vil gå før City føler de har fått nok informasjon fra politiet og sikkerhetsvaktene til å komme med en uttalelse om Hillsborough-hetsen til sine egne fans. Dette er tredje gang på et halvt år at City-fansen beskyldes for Hillsborough-hets.

Når det gjelder den påståtte myntkastingen mot Guardiola, så er det Liverpool FC og Merseyside-politiet som kan straffe individuelle fans. Fotballforbundet kan kun agere dersom det er store deler av publikum som kaster gjenstander. Det påståtte angrepet på City-bussen er det også politiet som må ta tak i, og ikke fotballforbundet, dersom hendelsen ikke skjedde innenfor stadionportene. 

ESPN melder at de så Citys to busser forlate Anfield uten at noe hadde skjedd med dem etter kampen, men City-kilder sier at gjenstander ble kastet mot bussene etter at de hadde forlatt stadion, lenger nede i Anfield Road.